YYÜ ile Öz Sağlık-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Öz Sağlık-İş Sendikası arasında 800 sağlık işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesinde (TİS) anlaşmasında imzalar atıldı.

YYÜ Toplantı Salonunda gerçekleşen TİS imza törenine; YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Van İl Başkanı Gökhan Öznur, Başkan Yardımcısı Kadir Ermin ve kurum ile sendşka yöneticileri katıldılar. 

Üniversiteye bağlı sağlık kuruluşlarındaki 800 işçiyi kapsayan 26 ay geçerli sözleşme Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert tarafından imzalandı.


TİS sonrası açıklama yapan HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Sert, üniversite yönetimine işçiyi önemseyen yaklaşımları dolayısıyla teşekkür etti.

"İŞÇİLERİN KAZANIMLARINI HEP İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"

Önceliklerinin üyelerinin ve bütün sağlık, sosyal hizmet çalışanlarının haklarını, kazanımlarını ileriye taşımak, çalışma barışına katkı sunmak olduğunu belirten Sert, sözleşmeyle işçilerin ücret ve sosyal haklarında kazanımlar elde edildiğini bildirdi.

İmza töreni sonunda Genel Başkan Devlet Sert ve Van İl Başkanı Gökhan Öznur, işçiler adına rektör Şevli'ye teşekkür plaketi takdim ettikten sonra program sona erdi.

 

Bakmadan Geçme