Gökhan Hanoğlu'ndan işten çıkarmalara tepki!

İpekyolu Belediyesi'nde yaşanan işçi kıyımına ilk tepki İŞ İnsanı ve Siyasetçi Gökhan Hanoğlu'ndan geldi. Hanoğlu, belediyedeki işten çıkarmaların yandaşlara yer açmak olduğunu söyledi.

DEM Partili İpekyolu Belediyesi'nin 400'e yakın işçiyi işten çıkarmasına tepkiler büyüyor.

İpekyolu Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri tasarruf gerekçesiyle işten çıkarması ülke gündemine bomba gibi düştü. İşten çıkarmalara tepkiler de gelmeye başladı. 

İş insanı ve Siyasetçi Gökhan Hanoğlu, belediyenin işten çıkarmalarına sert bir dille tepki göstererek, belediyenin kendi yandaşlarına yer açmak için işten çıkarmaların yapıldığını savundu.

"MADEM FAZLAYDI YENİ İŞE ALIM NEDEN YAPTINIZ?"

Belediyede yaşananları sosyal medya hesabından duyuran Hanoğlu, "İşten çıkarma gerekçesinde belittiğiniz gibi sizden önceki dönemde ihtiyaç fazlası personel alınmışsa, siz görev başladıktan sonra neden işe alım yapmaya devam ettiniz? Madem fazla personel vardı Mehmet Salih itah ve Ercan Alantaşı iki hafta önce neden işe aldınız? Şayet bu kişileri ihtiyaçtan dolayı işe aldıysanız neden şimdi personel kıyımı yapıyorsunuz? İşten çıkararak kıyım yaptığınız personele gönderdiğiniz işten çıkarma mesajındaki iddialarınız ile iki hafta önce yaptığınız işe alımlar sizi yalanlıyor." ifadelerini kullandı.

"KIYAK YANDAŞ ALIMLARI BAŞLADI"

Hanoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: "İki hafta önce işe alınan Mehmet Salih İtah, İpekyolu Belediyesi Eski Yazı İşleri Müdürü olan ve terör örgütü PKK/KCK irtibat ve iltisak gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen Seyfettin İtah’ın oğlu. KHK ile ihraç edildikten sonra yargı yoluna giden ve yerel mahkeme kararı ile tekrar işine dönen Seyfettin İtah, tüm tazminatlarını aldı. Bir süre çalıştıktan sonra Yargıtay yerel mahkemenin işe iade kararını bozdu ve Seyfettin İtah’ın işine tekrar son verildi"

"KHK’LI ÖRTÜLÜ DANIŞMAN"

İddialarını sürdüren Hanoğlu, "Önceki dönem Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Seyfettin İtah, kurum içi yazışmalar ve atamalar ile ilgili mevzuat konusunda tecrübeli. Bu nedenle DEM’li Başkan Cevdet Altındağ göreve başladığından bu yana adeta İpekyolu Belediyesi personeli gibi her gün kuruma gelip giden Seyfettin İtah’ın, yeni yönetime atamalar, yazışmalar ve işten çıkarmalar konusunda örtülü danışmanlık yaptığı ve oğlu Mehmet Salih İtah'ı da bu yolla işe aldırdığı kurum içinde öne çıkan iddialar arasında yer alıyor" dedi.

Gökhan Hanoğlu'ndan işten çıkarmalara tepki!

Özel Haber

Bakmadan Geçme