İpekyolu Belediyesi işçi kıyımı mı yapıyor?

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Cevdet Altındağ ve Canan Uzunay'ın 1 Mayıs İşçi Bayramında, belediyedeki 380 kişiyi işten çıkartacakları konuşuldu.

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 1 ay geçti. Mazbatalarını alarak göreve başlayan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Cevdet Altındağ ve Canan Uzunay çalışmalarına başladı. İlk olarak belediyedeki tüm müdürleri görevden alıp yerine atamalar gerçekleştiren eş başkanlar, akabinde ise belediye başkan yardımcılarının unvanlarını aldı. Belediye başkan yardımcılarını uzman kadrosuna çeken eş başkanlar, birim müdürlerinin yanına personel olarak atadı.

380 KİŞİ İŞTEN Mİ ATILACAK?

İpekyolu belediyesinde değişiklikler devam ederken flaş bir iddia ortaya atıldı. 1 Mayıs İşçi bayramında ortaya atılan iddia işçiler arasında huzursuzluk çıkarırken, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Cevdet Altındağ da iddiaları doğrulurcasına gazetecilere ifadelerde bulundu.

İpekyolu Belediyesi'nde son 6 ay içinde işe alınan 380 kişinin işten çıkarılacağı iddiası sonrası medya kuruluşumuza demeçte bulunan işçiler, ‘Kayyum-DEM Parti atışması’nın bedeli olmak istemediklerini söyledi.

"VAN’IN EVLATLARI ZARAR GÖRECEK"

Konuyla ilgili konuşan İpekyolu Belediyesi çalışanlarından S.K., işten çıkarmaların yapılmaması gerektiğini belirtti. İşçinin, emekçinin ekmeğiyle oynamanın kimseye bir faydası olmayacağını belirten S.K. isimli çalışan, burada zarar gören kişilerin yine Van’ın evladı olan işçiler olacağını belirtti. Siyasi parti gözetmeksizin işçilerin işe alındığını söyleyen S.K. isimli çalışan, “Bizler yıllar sonra kamu kurumunda iş bulmuş, ağır işte çalışan işçileriz. Bizim herhangi bir siyasi görüşümüz yok, siyasetle işimizde yok. Biz ekmeğimize bakan emekçileriz. Ben işe girmeden önce evime kuru ekmek götüremez durumdaydım. Çoluk çocuğumun gözlerine bakmaktan kaçınan, günü birlik işlerde bazen çalışan bazen iş bulamayan bir kişiydim. Şimdi bir vesile ile işe girdik. Evimize akşam gittiğimizde elimizde eşyayla gidip çocuklarımızın gözünün içine bakabiliyoruz. Biz hayata yeni tutunmuşken işten çıkarma söylemleri bizi son derece endişelendiriyor. Biz bu kentin insanlarıyız ve bu kentin insanlarına hizmet ediyoruz. Allah’tan korkanlar, işçinin emekçinin ekmeğiyle oynamaz, oynamamalı. Bu söylemlerin doğru olmamasını umuyorum” ifadelerini kullandı.

"BİZİ SÜRÜN, SÜRÜNDÜRÜN AMA…"

Konuyla ilgili İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan ve ismini vermek istemeyen bir temizlik görevlisi, “Biz işe 4-5 ay önce başladık. Bizi çöpe verdiler. Bu benim için bir onurdur, gururdur. Ben helalinden ekmeğimi kazanıyorum ve bu da beni çok mutlu ediyor. Biz göreve başladığımız günden bu yana Cumartesi ve Pazar hep çalıştık, bayram arifesinde aralıksız 48 saat çalıştık. Ramazan Bayramı’nda çalıştık, 1 Mayıs işçi bayramında yine çalışıyoruz. Biz mesai kavramı olmadan çalışan, evine helal lokma götürmek için çalışan kişileriz. DEM Parti’nin veya İpekyolu Belediyesi’nin bizimle ne derdi olabilir ki? Çöpten daha kötü bir iş varsa bizi oraya sürsünler razıyız ama ekmeğimizle oynamasınlar. Sürsünler, süründürsünler hiç önemli değil. Biz ailemize ekmek götürelim, kiramızı ödeyelim, başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

"AMAÇ YAKINLARINI İŞE ALMAK"

Konuyla ilgili İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan 48 yaşında ismini vermekten çekinen bir işçi ise, “Biz demokrasiye inanan ve demokrasiye güvenen insanlardık. Ama öyle bir düzene denk geldik ki demokratik bir şekilde ismimizi verip demeç vermekten korkuyoruz. Çünkü ciddi bir korku iklimi var belediyede. Ben 48 yaşında ilk kez bir kurumda işe girmiş, çöpte çalışan bir vatandaşım. Halkımın temiz sokaklarda yürümesi için geceli gündüzlü çalışıyorum. Ben bu halka hizmet ediyorum, peki bizi işten çıkaracak kişiler hangi halka hizmet ediyor? Bizi neden kazanmak yerine ötekileştiriyorlar? Söz versinler bizi işten çıkartanlar tek 1 kişiyi bile işe almayacaklarına, biz kendimiz istifa edelim. Amaç tasarruf veya tedbir değil, amaç yakınlarıyla belediyeyi doldurmaktır. Hak, hukuk, adaletten bahsedenler işçi bayramında hakka, hukuka dokunuyorlar. Bu mudur adalet?” dedi.

"DEM PARTİ BİZİ MAĞDUR ETMEZ"

Konuyla ilgili İpekyolu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğünde çalışan S.A isimli vatandaş ise, “İşten çıkarmaların yapılacağına inanmıyorum. Son 1 aydır her gün bu korkuyla yaşıyoruz. Bizlerin büyük bir çoğunluğu kirada oturan, evine başka bir yerden para girmeyen kişilerden oluşuyor. Bir kişinin işiyle, aşıyla uğraşmak bu kadar kolay değildir. 380 kişiyi ortalama 4 kişiyle çarpsanız 1.500’den fazla kişi ediyor. Bu kadar kişiyi DEM Parti mağdur etmez. Biz Cevdet başkana güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.

"TORPİLİ OLAN KALACAK, OLAN GARİBANA OLACAK"

Konuyla ilgili İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünde çalışan bir kişi ise, “Biz torpilsiz, Allah rızası için işe girdik. Mağdurduk, talebimizi ilettik. Onlarda araştırdılar, evde gün ekmeğinin olmadığını görüp bize bir ekmek kapısı açtılar. Belediyede herkes torpili olan kişilerin işte kalacağını konuşuyor. Yerel Yönetimler diye bir yer varmış, orada tanıdığı olan işe devam edecekmiş. Bizim orada tanıdığımız yok, biz tanıdığımız olmadığı için işimizden mi olacağız? Garibanı tutan bir parti yok mu? Garibanı tutan bir yönetim yok mu? Bu hayatta herkesin bir tanıdığı mı olması lazım? Benim DEM Parti’de tanıdığım yok diye evime ekmek götüremeyecek miyim? Bir kez daha anladım ki olan sahipsizlere oluyor, olan garibanlara oluyor. İlahi eşitlik, ilahi adalet” şeklinde konuştu. wanhaber

Yorumlar 6
Vanlı 04 Mayıs 2024 15:17

Kesinlikle icsi kıyımı yapılıp yerine kendi adamlarını yerlestircekler nalet olsun böyle sisteme her gelen aynı şeyi yapıyor

Özgür Çağrı 04 Mayıs 2024 11:09

Seçime günler kala neye göre alınmışti bu kadar personel açıkçasi merak etmedim değil hani.. İlla bir yerlere üye/ torpilli olmak mı gerekiyor bunun için. TEDAŞ ta çalıştığı halde torpille Tuşba Beld. ye geçen arkadaşlar biliyoruz.. Doğru zamanda doğru işler çıkardığı için Eşbaşkanlarımı tebrik ediyorum.❗????

Vanlı işçi 04 Mayıs 2024 10:41

İşci kıyımı deniliyor işci kıyımı 306 personele yapilqandir yıllardır kazanılan mahkemelere rağmen ise alinmayan personellerin arkasında duran olamadi 5 sefer mülakata tabi olduk ama kayyimin keyfi muamelesine maruz kaldık sırf Kürt oldugumuz için ise almadilar alay konusuna döndük yıllardır çocuklarımıza bayramlarda 1 papuç alamayan ve iş bulamayan arkadaşlarimiz var 7 yıldır mücadelemiz sürüyor ve sürmeye devam edecekte

Savaş Kutlar 04 Mayıs 2024 09:46

Allah tan reva mı sen gel Van'ın evlatlarını işten çıkarıp yerine Hakkarili ve daha nereden geldikleri belli olmayan insanları işe al sonra deki bütçem yok adamlar bas baş bağırıyor gelin araştırın bütçe yetmiyorsa bizde size destek olup çıkaralım desin sizde kadın gibi odalarınıza saklanin çıkıp basın açıklaması yapmak yerine bildiri yayınlayin ayip

Vanlı 03 Mayıs 2024 20:59

Yazıklar olsun bu insanlar 1 gün bayram izni yapmadan çalıştılar

N.tk 03 Mayıs 2024 18:03

2016 da kayyum işçi kıyımı yaparken bu gazete haberleri yspanlar neredeydi.? Yargıtay kararı olmasına rağmen işe geri iade edilmedi k hala bir umutla hak hukuk adalet yerini bulacak diye sabırla bekliyoruz...o zaman bizde kiradaydık çoluk çocuğumuz vardı...kimse bizi haber etmedi...herkes sustu kayyuma karşı sessiz kaldınız...işkur üzerinde torpille işe girdiniz şimdi ağlıyorsunuz... kardeşim sizi işkur 9 aylık sözleşmeli olarak işe almıştı akpliler...şimdi gelip sızlıyorsunuz ...biz 2016 da işten çıkarıldık siz ne yaptınız akpl ile torpille işe gelip yerimizde işe başladınız sizin hak hukuk adalet ahlakınız o zaman yok muydu? Şimdi belediye sizi değil işkur sizin maaşınızı veriyordu yine versin belediye borcu var veremez.? Yanlış haber yapıyorsunuz ayıptır

Bakmadan Geçme