Rıdvan Can

Umutlandırdınız utandırtmayın…

Rıdvan Can

Kısa bir aradan sonra futbola dönüş yapıyoruz.

Yeni sezon yeni umutlar ve şampiyonluk parolasıyla girecek olan temsilcimiz Vanspor’un kulüp başkanı sayın Feyat Kıyak başta olmak üzere yönetimine naçizane bir sözümüz olacak. VANSPOR sehrin marka değeri, Türk futbolunun en köklü kulüplerinden biri o yüzden size güvenen binlerce cefakar taraftarı, sponsorluk desteği veren iş insanları ve Van halkını yeni sezon öncesi “Umutlandırdınız Utandırtmayın”

“YENİ SEZON ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

2023-2024 Futbol sezonuna kısa bir süre kaldı. Zorlu lig maratonunda temsilcimiz Vanspor başta olmak üzere tüm takımlara sakatsız, olaysız bir sezon diliyoruz. Feyat Kıyak, başkanlığında oluşan yeni yönetim, yeni takım ve şampiyonluğa susamış taraftarlara yeni sezon hayırlı olsun diyelim… 2023-2024 sezonu 26-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak olan ligde ilk maçımızı Bucaspor deplasmanında merhaba diyeceğiz. Vanspor’un şampiyonluk mücadelesi vereceği TFF 2’nci lig Beyaz grup’ta 18 takım şampiyonluk, play-off ve ligde kalma mücadelesi verecek.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Yeni sezon 1’nci etap kamp çalışmalarını teknik direktör Mustafa Sarıgül yönetiminde Şahabettin Özarslaner Tesislerinde sürdüren temsilcimiz Vanspor’da yeni transferlerinde takıma katılmasıyla birlikte çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmaları ve transfer haberlerini sosyal medya üzerinden takip ediyoruz. Şuan için teknik heyet ve futbolcular hakkında olumlu veya olumsuz konuşmanın bir anlamı yok. Lig başlasın o zaman gerekli, değerlendirmemizi o zaman yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın ki, iyiye iyi kötüye kötü diyeceğiz.

Yönetimin basınla bir araya geleceğini düşünerekten, yazımı bugüne kadar beklettm. Çünkü başkan ve yönetimine burda soracağım soruları kendilerine direk iletecektim maalesef bir araya gelemedik. Olsun sıkıntı yok.

Evet, sevgili Vanspor yönetimi, takipçilerim ve kıymetli Vanspor taraftarları, bu köşeden, yıllardır Vanspor başta olmak üzere Van’ın amatör spor kulüplerini Van’ın spor’unu yazıyoruz. Vanı’mızın tek profesyonel takımı VANSPOR’un başarısı için gayret gösteriyoruz. Doğruları yazıyor, yanlışları eleştiriyor, var olan sorunlara çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz. Gerek Van gerekse Vanspor’u yazarken kişilik haklarına, basın ahlak ilkelerine de azami özen gösteriyoruz. Yeter ki, birleri tarafından ön yargılı olmadığımız anlaşılsın.

Evet, gelelim asıl konumuza;

Vanspor kulüp başkanı Feyat Kıyak başkanlığında yeni yönetimiyle yola iddialı çıktı. Gerçekleşen kongrenin ardından uzun süre sessizliğini koruyan transfer komitesi sessizliğini bozarak, peş peşe önemli tramsferlere imza attırdı. (Not Teknik heyetle komgre oncesi anlaşılmıştı) Yapiılan transferlere bakıldığında kaleci Nurullah başta olmak üzere iyi transferler yapıldı diyebiliriz. Umarım gelenler gidenleri aratmaz buna teknik direktör Mustafa Sarıgül ve ekibi dahil.. Sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlayan yaptıkları transferle deyin yerindeyse kesenin ağzını sonuna kadar açarak, harcama konusunda oldukça cömert davranan kulüp başkan Feyat Kıyak ve transfer komitesi son yılların iddialı ve en yüksek maliyetli kadrosunu kurdu diyebiliriz..

‘YÖNETİM ŞEFFAF OLMALI”

Yeni sezona hızlı bir giriş yapan ve her platformda şampiyonluk sözü veren başkan Kıyak ve yönetimi Play-Off ‘u dahi başarısızlık olarak gördükleri bir sezona şahabettin özarslaner tesislerinde hazırlanıyorlar. Bizlerde hem yapılan yüksek maliyetli transferlerin performansını hemde yönetimin verdikleri şampiyonluk sözlerinin takipçisi olacağız.

Gelelim Asıl Konumuza

Son zamanlarda bize en cok gelen soruların başında adı VANSPOR’la sponsorluk ile anılan “Alagöz Holding” transferlerin ve teknik heyetin maliyetleri geliyor.

O zaman “BİZE SORULANLARI BİZDE YÖNETİME SORALIM”

Sorular basit …

1-Transferlerrin maliyeti (oyuncuya verilen toplam rakam ,varsa bonservis bedeli, menejerlik ücreti gibi bedellerin şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunulması)

2-Teknik direktör ve ekibin maliyeti?

3-Şampiyonluk bütçesi?

4-Altyapıdan bir kaç oyuncu şuan A takımla antrenmanlara çıkıyor fakat merak edilen, Yusuf Şengüller haricinde A takıma kaç futbolcu alınacak?

5-Alagöz Holding ile anlaşma sağlandı mı sağlandıysa kaç paraya anlaşıldı?

6-Transferde nasıl bir yol izlendi? Transferde menajer aracılığıyla mi? Mustafa Sarıgül’ün istediği futbolcular mı alındı?

7-Kulübün toplam borcu ne kadar?

Yönetim tarafından cevaplanması gereken sorularımız bu kadar…

Cevabı merakla beklenen bu soruları umarım yönetim şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalı diye düşünüyorum…

“BU SEZON BAHANE SEZONU DEĞİL”

Yukarda da belirttiğim gibi gerçekten bu ligin üstünde ve son yılların iyi ve en yüksek maliyetli takımının kurulduğunu biliyoruz.

Play-off’un bile konuşulmadığı direk şampiyonluğun konuşulduğu bu sezonda şampiyonluk sözü veren kulüp başkanı sayın Feyat Kıyak, yönetimi ve özellikle teknik direktör Mustafa Sarıgül’ün yüksek paralar ödenerek, kurdukları takımdan mazaretsiz ve hiç bir bahanenin arkasına sığınmadan başarılı olmak zorunda oldukları bir sezon olacak. Neden diyeceksiniz. İstenilen tüm futbolcular alındı. Önemli bir not; (Önceki sezonlar gibi para yok. Futbolcu yok. Zor şartlarda lige 15-20 kala değil.) 2023-2024 sezonuna bir buçuk ay kala nokta transferlerle takım halinde başlandı. Her şey yolunda ve şampiyonluk kadrosu kuruldu. O yüzden bu sezon bahane sezonu değil…

“SON YILLARIN EN YÜKSEK MALİYETLİ KADROSU”

Yukarıda da belirttiğim gibi son yılların en maliyetli kadrosu kuruldu. Umarım transfer komitesi bu takımı kurarken, VANSPOR’un geleceğini düşünerek hareket etmiştir. Umarım bu yüksek maliyetlerle kurulan bu takım ile VANSPOR’un geleceği karartılmaz çünkü bu sene konan şampiyonluk hedefi doğrultusunda eğer sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıılmazsa buda gelecek sezon Vanspor kulübünün çok ciddi bir borç yükü ile karşı karşıya kalacağını ve bu borç yükü ile bugününü mumla arayacağı günler olacağını unutmayalım. Umarım transfer komitesi ne demek istediğimi anlamıştır ve olası bir başarısızlığın nelere mal olacağının farkındalar, değilse de kendileri bilir. Biz yinede üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, Vanspor’un çıkar ve menfaatlerini gözeterek, düşüncelerimizi buradan ilgililere iletelim de takdir onların.

Umarım bu anlamda başta yönetim olmak üzere teknik heyet ve takım kırmızı-siyahlı armaya gönül veren binlerce taraftarını sezon sonunda hayal kırıklığına uğratmaz. Herkese mavi boncuk dağıtılan bu sezonda olası bir başarısızlığın vebali ağır olur kimse altından kalkamaz.. Sezon sonu VANSPOR’u ve cefakar taraftarını mutlu sona ulaştırarak, şampiyonluk kupasını hep birlikte kaldıralım umuduyla şimdiden keyifli bir sezon diliyorum.

Yineliyoruz, Umutlandırdınız utandırtmayın…

Başarılar diliyorum kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları