Rıdvan Can

Vanspor'da işler yolunda gitmiyor!

Rıdvan Can

Mersin hezimeti sonrası konuk ettiğimiz Karacabey karşısında galibiyetten başka bir düşüncesi olmayan temsilcimiz Vefa Gourp Vanspor yetersiz bakiye misali zayıf rakibi karşısında sahanın her yerinde yetersiz kaldı.

Kazandığımız maçlarda futbol şansı yanımızda vardı. Bu kez o şansta yoktu. Van Atatürk Şehir Stadı’na gelen herkesin beklentisi iyi futbol ve farklı galibiyetti. Fakat Mustafa Sarıgül ve öğrencileri yine herkesi yanıltmayan kötü bir performans sergilediği zayıf rakibi karşısında beklentilerin altında kalarak, bir kez daha maça gelen taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattılar.

Maç öncesine gelecek olursak; Mersin rezaletiyle kapattığımız haftanın ardından Karacabey maçı bir fırsattı. Ayağımıza kadar gelen fırsatı teptik. Böylesi zayıf takımlar karşısında çıkar adam gibi oynar maçı kazanır, bir önceki haftanın kötü tablosunu siler, taraftarına kendini affettir, formanın hakkını verirsin.

Maalesef Vanspor’da bunu göremedik.

Karacabey maçını farklı kazanırız düşüncesiyle büyük keyifle her futbol sever gibi bizlerde pazar günü Van Atatürk Şehir Stadı’nın yolunu tuttuk.

TSYD tarafından akredite edilmiş bizlere ve ayrılan basın tribününde yerimizi aldık. Keyifli bir maç izleyeceğimizi sanıyorduk ama maç sonu yine hüsran yine hüsran…

Rakip ligin zayıf takımlarından öyle aham şaham bir futbol ortaya koymadı ama akıllı oynadı. Haddini bilerek oynadı. Vanspor’da ise yine değişen bir şey yoktu. Vanspor’da son dakika veya uzatmalarda şansla ve tesadüfen bir gol bulurum haftayı kurtarırım düşüncesi hakimdi. Ama bu kez şans ters tepti ve yani çekirge misali bu kez olmadı.

Kısacası geride bıraktığımız diğer maçlarda olduğu gibi Karacabey karşısında da kötü oyunla ecel terleri döktüğümüz bir 90 dakika oldu.

Duygusallığa gerek yok gelinen noktada durum vahimdir.

Yönetimde söz sahibi olanların artık yumruğunu masaya vurma zamanı gelmiştir. Bugün yapmasanız yarın başınız ağrır o yüzden bugünden itibaren takım üzerindeki ağırlığınızı hissettirmelisiniz.

Vanspor bu şehrin ortak paydası, değeri ve markasıdır. En önemlisi Vanspor kimsenin egosunu tatmin ettiği yer değildir. Gönderilmesi gerekenler varsa gönderin gitsin. Kimse Vanspor’dan büyük değildir. İş işten geçmeden herkes şapkasını önüne bırakıp iyi düşünsün.

Rakiplerinize bakın, bir kaçı şehir takımı geri kalan hepsi ilçe takımı. Çoğu doğru düzgün transfer bile yapmayan kulüpler. Son 10 yılın belki de en zayıf grubunda mücadele ediyorsunuz.

Şampiyonluk yolunda kurulan üç takımdan biriyiz. Gel gör ki, buna rağmen armaya yakışan futbol yok. Bir inanmışlık yok. Mücadele yok. Kenar yönetimi desen sezon başından beri yok.
Karacabey maçını kötü bir anı olarak büyük bir ders olarak geride bıraktık.

Bu maçı unutup, önümüze bakmalıyız. Cumartesi günü Başkent temsilcisi Ankaraspor’a konuk olacağız. İki takım açısından zirveyi yakından ilgilendiren bir maç olacak. Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor’a yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları