Rıdvan Can

Bir Sıfırdan iyidir..!

Rıdvan Can

Bu haftaki yazıma Murat Yıldırım hocamızla başlamak istiyorum..

Zorlu Ankaraspor maçı öncesi sıkıntılı ve bir o kadar da çalkantılı bir süreçten geçen Yeni Mersin ve Karacabey hezimetleri sonrası görevi bırakan teknik direktör Mustafa Sarıgül’ün ardından takımın başına geçen ve takımı hafta boyunca zorlu Anakraspor maçına en iyi şekilde hazırlayan herkesin üç beş yer gelir dediği zor deplasmanda ortaya koyduğu performansla belki kazanamadı ama alnının akıyla deyim yerindeyse altın değerinde bir puanla dönerek, kendine inananları mahcup etmedi. Murat hoca ve futbolcu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum…

Maça gelecek olursak;

Vanspor her koşulda zor olanı başarmıştır. Başkent Ankara’da oynanan Ankaraspor maçı da bu maçlardan biriydi. Vanspor sonu kötü biten bir haftanın ardından Ankara deplasmanından yine o alışkanlık haline gelen son dakika golüyle sahadan bir puanla ayrılarak, zirve mücadelesini kaybetmedi.

Neresinden bakarsanız bakın her yönüyle zor bir maç olacağını biliyorduk. Peş peşe yaşanan puan kayıpları ve kötü oyun sonrası çıkılan Ankara deplasmanından puan kaybetme lüksü olmayan temsilcimiz Vanspor kritik maçtan çok önemli bir puan çıkarmayı başardı.

Şampiyonluk mücadelesi veren en yakın takipçimiz Ankaraspor’a kaybetmiş olsaydık aramızdaki puan farkı kapanmış olacaktı. Murat Yıldırım ve öğrencileri yaşanacak olası bir puan kaybının büyük sıkıntı doğuracağı farkında olarak sahaya puan ve puanlar için çıktı.
Güçlü rakibi Ankaraspor karşısında Vanspor’un özellikle Murat Yıldırım yönetiminde nasıl bir performans sergileyeceği herkes gibi bizlerde merak ediyorduk. Doğrusunu söylemek gerekirse Anakara karşısında iyi futboldan ziyade alacağı sonuç önemliydi ve temsilcimiz Vanspor başkent’ten istediğini aldı. Evet,şampiyonluk mücadelesi veriyorsanız özellikle rakibinizden aldığınız her puan önemli ve değerlidir. Bu açıdan bakıldığında Vanspor’un böylesi bir maçtan üstelik hakem hatalarına rağmen deplasmandan puanla dönmek iyidir. Başlıkta da belirttiğim gibi ‘Bir Sıfırdan iyidir’

İki takımın futboluna baktığımızda temsilcimiz Vanspor’un geride bıraktığımız maçlara göre daha derli toplu bir bir futbol ortaya koydu. Açık konuşmak gerekirse Ankaraspor ortaya koyduğu performansıyla bizleri yanılttı.Ankaraspor’u böyle beklemiyordum.Bireysel olarak bakıldığında iyi ve tecrübeli bir takım fakat Vanspor karşısında beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz. Gole kadar kötü bir Ankaraspor son 20 dakika da toparlandı. Peş peşe buldukları gollerle skoru her ne kadar 2-1’e getirmiş olsalar da Vanspor’un son dakika golüne engel olamadılar.

Kaleci Nurullah Arslan’ın hakkını yine teslim edelim gerçekten tecrübesiyle çok kritik gol pozisyonları çıkardı. Ellerine sağlık diyelim.

Maçın başında ayağımıza kadar gelen penaltıyı Harun Kavaklıdere ile değerlendiremedik. O penaltı gole çevirmiş olsaydık belki sonuç daha farklı olabilirdi.

Sağlık olsun..

Hayırlısı olsun deyip önümüze bakacağız artık.

Evet gelelim asıl konumuza, maçtan sonra kulüp başkanı Feyyat Kiyak’ın da maçın hakemi ile ilgili haklı bir sersenişi oldu. Sezon başından beri hakemlere ilgili konulara girmedim ama Ankaraspor maçı tam bir hakem rezaletiyle sonuçlandı.

“HAKEM VAN’IN GOLÜNÜ YEDİ”

Kendimi bildim bileli sonuçları hakem üzerinden okumayı, kaybedilen puan veya puanları hakemlere fatura etmeyi pek doğru bulmadım. Fakat açık konuşmak gerekirse Ankaraspor karşısında temsilcimiz Vanspor’un hakının yendiğini söyleyebiliriz. Vanspor’un net golü ofsayt gerekçesiyle verilmedi.

Maçı sevgili meslektaşım spor yorumcusu Sedat Dicle ile birlikte izledik. Özellikle ofsayt gerekçesiyle verilmeyen o gol pozisyonunu defalarca birlikte izledik nasıl ofsayt anlamadım anlayan biri bana da anlatsın bilelim. Bu nasıl bir hakem faciası yazık ya… Hafta sonu başkente bir hakem faciası yaşayan Vanspor’un yüzde yüz verilmeyen golü var. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama söyleyeceğim tek var yazıklar olsun.

Hafta sonu Nazilli Belediyespor maçına odaklanmalıyız. Yeni hocayla çıkacağımız Nazilli karşısında iyi futbol ve güzel bir galibiyet bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor’a yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla

Yazarın Diğer Yazıları