Rıdvan Can

Tebrikler Vanspor'um...

Rıdvan Can

Öncelikle bu güzel galibiyette başta teknik heyetimiz ve futbolcu kardeşlerimiz olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Ligin önemli maçlarından birine daha ev sahipliği yaptık. Yeni Mersin İdmanyurdu maçı sonucu ligdeki dengeleri değiştirecek maçlardan biriydi. Kazanan Vanspor oldu.

Tebrikler VANSPORUM

Maça gelecek olursak;

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında özellikle ilk yarıda muhteşem bir oyun ve her iki yarıda bulduğumuz güzel gollerle galip gelerek, galibiyet serisine bir yenisini daha eklediik.
Maçın hikayesine kısaca değinecek olursak;

Lig’in 31’nci haftasında Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanan maçın sonucunu bizler kadar rakiplerde merak ediyordu. Zor bir müsabakaydı. Maç öncesi yakın dostlarla bu maçı konuşurken, kim iyi başlarsa o alır demiştim ve Vanspor bunu yaparak, beni yanıltmadı. Saha ve seyirci avantajıyla maça iyi başlayan taraf ev sahibi Vanspor’du. Özellikle ilk 45 dakiaka izleyenlere büyük heyecan, keyif ve seyir zevki verdiği maçta Harun ve Hasan’ın golleriyle soyunma odasına 2-0’lık net skor üstünlüğü ile girdik.

İkimci yarıya iyi başlamadık ama oyunun genelinde kötü oynadı diyebileceğimiz bir oyuncu neredeyse yoktu. Maçın 90 dakikalık bölümüne bakıldığında iki farklı Vanspor vardı.İlk yarı oldukça istekli arzulu rakibini ısıran o Vanspor’u ikinci yarı göremedik. ikinci yarıda oyunun belli bölümlerinde kopmalar oldu. Fakat bir gerçek var ki, oda Vanspor’da herkes tam anlamıyla görevini en iyi şekilde yaptı diyebiliriz. Oyuncu değişiklikleri yerinde ve doğruydu. Ümit hoca oyunu iyi okudu tercihleri kesinlikle doğruydu.

Evet, kazanarak,yolumuza devam ediyoruz. Pazar günü muhteşem galibiyete imza atan teknik heyet başta olmak üzere oynayan oynamayan tüm fubolcu kardeşlerimin ayağına sağlık. Hep böyle olsun..

Gelelim Karacabey deplasmanına;

“KARACABEY MAÇI MERSİN MAÇI KADAR ÖNEMLİ”

Mersin maçı geride kaldı.

Hafta sonu yine ligin iyi ekiplerinden Bursa temsilcisi Karacabey’e konuk olacağız. Zorlu bir 90 dakika bizi bekliyor. Play-off mücadelesi veren rakibimiz son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla gözünü play-off’a dikmiş durumda haftayı deplasman galibiyetiyle kapatarak, Vanspor karşısına moralli çıkıyor..

Bu maç iki takım açısından da zor bir müsabaka olacak. Tabii ki bizim gönlümüzden geçen temsilcimiz Vanspor’un kazanmasıdır. Bursa ve İstanbul’da yaşayan Vanlı kardeşlerimizi bu önemli maça bekliyoruz. Taraftarın itici gücüyle bu zorlu deplasmandan puan veya puanlarla dönmeliyiz. Evet zor ve kritik bir deplasman ama Vanspor zoru sever ve başarır.. Bu duygu düşüncelerle takımımıza başarılar diliyorum.

“AÇIKLAMALARA DİKKAT EDİLMELİ”

Diyarbekirspor maçı öncesi kulüp yönetimi yapmış olduğu basın toplantısında bizleri zan altında bırakan ve biz basın mensupları ile ilgili özellikle bazı yöneticinin sarf ettiği olumsuz sözlere karşılık Vanspor’un ligdeki konumunu göz önünde bulundurarak, cevap vermeyeceğimi zamanı geldiğinde bizlerinde konuşacağı bazı şeylerin olacağını belirtmek isterim.

“OLUMSUZ AÇIKLAMALARDAN UZAK DURUN”

Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz ligde kalan haftalarında; Kulüp başkanı ve yönetim başta olmak üzere yapılan her olumsuz açıklama takıma zarar verecektir. Yapılacak açıklamalar olumlu ve takımı ateşleyecek açıklamalar olmalı. Gerek kulüp başkanı ve gerekse yönetim kurulu üyeleri, bundan sonra yapacakları her açıklamaya dikkat etmeli. Vanspor’un selâmeti ve başarısı için, takımın sekteye uğramaması için söylenecek her söze artık daha dikkat edilmelidir.

Yazımı Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın güzel bir sözüyle son veriyorum;

“Üslubumuzu ve dilimizi değiştirmediğimiz sürece kalbimizi ve yüreğimizi değiştiremeyiz”…

Yazarın Diğer Yazıları