Rıdvan Can

Son Nefeste 1-0

Rıdvan Can

Ligin 6’ncı haftasında saha ve seyirci avantajıyla ağırladığmız Zonguldak Kömürspor’u 90+6’da bulduğumuz şans golüyle 1-0 mağlup ederek sahadan altın değerinde üç puanla ayrıldık.

İki takım açısından zor bir müsabakaydı. Temsilcimiz Vanspor kazanıp hem liderliğini hende galibiyet serisini devam ettirmek, konuk takım Zonguldak Kömürspor ise alt satırlardan kurtulmak ve kötü gidişata son vermek için sahadaydı.

İki takım adına oldukça heyecanlı bir maç oldu. Temsilcimiz Vanspor 90+6’da bulduğu golle ecel terleri döktüğü maçı zorda olsa 1-0 kazanarak, hem galibiyet serisini hemde liderliğini devam ettirdi.

Bu anlamlı galibiyetten dolayı temsilcimiz Vanspor’u tebrik ediyorum.

Zonguldak maçı öncesine gelecek olursak,herkes gibi bizlerinde ortak düşüncesi farklı galibiyet ve seyir zevki göze hoş gelen bir futbol izlemekti.

Maalesef öyle olmadı. Saha ve seyirci avantajına rağmen bir türlü rakip üzerinde etkili bir futbol ortaya koyamadığımız ve ecel terleri döktüğümüz maçın 90+6’ncı dakikasında bulduğumuz şans golüyle maçı kazanmasını bildik.

“Kötü başladık, iyi bitirdik”

Maça gelecek olursak,

Bu müsabakanın genelinde oyun bölümlerinde 10-15 dakika bir mücadele var sonrası kopuk…

Rehavet mi desek, yorgunluk mu bilemiyorum ama Zonguldak karşısında özellikle orta sahamızda top kontrolü yok. Pas hataları oldukça fazla, gol yollarında yetersizdik.

Durum böyle olunca kötü performansımız rakibin iştahını kabarttı ve daha saldırgan olmasına neden oldu. Tıpkı Adıyaman ve Kırşehir maçlarında olduğu gibi.

Zonguldak Kömürspor’a gelince;

Van’a sıkıntılı geldiklerini biliyorduk. Açıkçası herkes gibi bizlerde bu maçtan farklı galibiyet bekliyorduk ama bir kez daha yanıldık.

Puan cetvelinde zayıf saha içinde ise iyi olan Zonguldak kalesinde gördüğü gole kadar iyi mücadele etti. Özellikle orta saha hakimiyetini elinde tutan, cesur oyunuyla Vanspor’a zor anlar yaşatan bir Zonguldak izledik. Maçın başından sonuna kadar dirençli bir mücadele örneği sergilediklerini söyleyebiliriz.

Zonguldak maçını güzel bir galibiyetle geride bıraktık.

Asıl şimdi başlıyoruz.

Ve bu hafta…

Rakibimiz 1461 Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Bu müsabaka hem onlar hem de bizim için önemli, kazanırsak çok iyi, kayıp halinde zorlu bir sürecin başlangıcı olabilir…

Zonguldak karşısında uzatmada dakikalarında gelen golle gelen galibiyet kritik 1461 Trabzon maçı öncesi ilaç gibi geldi.

Dip Not: Zonguldak galibiyet sevinci, kötü futbolun üstünü örtmemeli, özellikle motivasyon eksikliğine çare üretilmeli.

Daha yolun başındayız bilesiniz..

Trabzon deplasmanında başarılar diliyorum…

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları