Rıdvan Can

Sancılı bir galibiyet!

Rıdvan Can

Ligin 27'nci haftasında son derece kritik bir maça ev sahipliği yaptık. Maçın kaybedilmesi veya puan kaybı yaşanması durumunda çok zorlu bir sürecin içine girilebilirdik. Kötü futbol sosyal medya üzerinden yapılan aşırı motivasyon mu?  Rakibi küçümsememi? adına ne desek bilemedim ama Vanspor zayıf rakibi karşısında vasatın altında kaldı. Neyseki Kubilay Akyüz’ün sancı çektiğimiz kritik bir dakikada kaydettiği golle kazandık...

"MARAŞ OYNADI, VAN KAZANDI"

Ligde mücadele veren zayıf takımlardan ve bulunduğu konum itibariyle yaşadığı büyük zorluklarla mücadele eden Kahramanmaraş uzun bir otobüs yolculuğunun ardından dinlenmeden ayağının tozuyla maça çıkarak, 90 dakika canla başla üst düzey bir mücadele verdi. Deplasmanda ve taraftar  baskısı altında başladığı maçta Vanspor'a zor dakikalar yaşattı. Buna rağmen girdiği gol pozisyonlarını  değerlendiremeyen Kahramanmaraş kalesinde gördüğü talihsiz golle sahadan puansız ayrılan taraf oldu. Ben öncelikle verdiği onurlu mücadelesinden dolayı Kahramanmaraş'ı tebrik eder ligde kalma yolunda başarılar dilerim.

"ŞANS YİNE BİZİMLEYDİ"

Sezon başından beri en şanslı olduğumuz karşılaşmalardan birini daha geride bıraktık. Bunu böyle değerlendirmemiz kimseyi rahatsız etmesin.

Kimse kusura bakmasın.

Ligde kalma mücadelesi veren zayıf rakibi karşısında 90 dakika sahada gezinen Vanspor'un Kahramanmaraş'ı saha ve seyircisi desteğine rağmen üstün özelliklerimiz ve üst düzey bir futbolla yendiğimizi kimse düşünmesin. Tıpkı diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da futbol şansının yardımıyla Kahramanmaraş'ı mağlup ettik. Saha ve seyirci avantajıyla çıktığımız ligin zayıf takımı karşısında kötü oynayıp, Kahramanmaraş'ın bizden daha iyi olduğu bir maçı kazanmak, ancak futbol şansının yanımızda olmasıyla yorumlanabilir.

Maçın geneline baktığımızda Kahramanmaraş’ın bizden daha iyi olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Yani son dakika sendromu yaşayarak, yine sancılı bir galibiyetle kritik bir haftayı geride bıraktık.

"KOLAY OLMAYACAĞINI DEMİŞTİM"

Kahramanmaraş maçının kolay bir maç olmayacağını biliyordum. Bunu gerek katıldığım TV programında gerekse haftalık köşe yazımda dile getirmiş ve hatta maç saatinde bile basın tribününde meslektaşlarıma Kahramanmaraş’ın alt sıralarda olması kimseyi aldatmasın, ligin en zor maçlarından birini oynayacağız demiştim...

Ne demişsek çıktı... Düşündüğümüz gibi çok zor bir müsabaka oldu.

Dost acı söyler misali elçiye zeval olmaz. Herkes bu maçta fark bekliyordu. Maalesef tersi bir sonuç çıkabilirdi. Kahramanmaraş oynadı biz seyrettik. Yukarda da belirttiğim gibi maçın adamı Kubilay Akyüz,  fırsatçılığını konuşturarak, kritik bir dakikada attığı golle tabelayı değiştirmeyi başararak, üç puan almamızı sağladı.

Aksine Kahramanmaraş takımı biraz becerikli ve şanslı olmuş olsaydı inanın  sahadan üç puanla ayrılan taraf Vanspor değil, onlar olurdu. Çünkü ortaya koydukları mücadele hırs ve kazanma isteği ile bunu gösterdiler.

"BU FUTBOL HEDEF İÇİN YETERLİ DEĞİL"

Bu futbolun şampiyonluk veya play-off hedefi doğrultusunda yeterli olmadığını defalarca buradan dile getirdik, bugünde dile getiriyoruz.  Her ne kadar maç kazanıyor olsakta Vanspor'un ortaya koyduğu futbol maalesef umut vermiyor. Bu yüzden hedefe giden yolda daha çok mücadele, daha çok kazanmayı istemek gerekiyor.

"SİVAS'TA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Ligde 27’nci haftayı geride bıraktık, ama sahadaki görüntü hala istenilen oyunu sergileyemediğimizi gösteriyor. Şimdilik kör topal gidiyoruz ama Erhan Hocanın bir an önce takımın temposunu yukarı doğru çekmesi gerekiyor. Çünkü önümüzde bizi bekleyen çok zor maçlar var. Her maçta şans yanımızda olmayabilir.

Bu duygu düşüncelerle hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Sivas Belediyespor karşısında temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspora başarılar diliyorum. vansesigazetesi

Yazarın Diğer Yazıları