Rıdvan Can

Hayal kırıklığı...

Rıdvan Can

Sahamızda oynadığımız 6 puanlık maçta haftayı bir puanla kapatarak, şampiyonluk şansımızı %90 Play-off maçlarına bıraktık.

Kocaeli maçı cumartesi olmasına rağmen binlerce taraftar bu zorlu maçta Vanspor'u yanlız bırakmadı. Şampiyonluğu yakından ilgilendiren önemli maçta temsilcimiz Vanspor 65'te penaltı kaçırdı. Bu dakiakadan itibaren yaklaşık 35 dakika 10 kişi oynayan Kocaelispor karşında ne yazık ki, etkili olamadık.

İlk 45 dakika öyle bir stres yaptık ki, sanki karşımızda Kocaeli değil, de Real Madrid vardı. Sanki ev sahibi Vanspor değil de, Kocaelispor'du. O kadar rahat bir futbol oynadılar. Kocaelispor maçın genelinde sahaya hakimdi. 65'te 10 kişi kalmalarına rağmen geriye yaşlanmayarak, cesur oynadılar. Tecrübeli ataklara sahip olan Kocaelispor Van'dan istediği sonucu aldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde ettiler.

Bizler, Kocaelispor maçı öncesi şampiyonluk hesapları yapıyorken, şimdi lig ikinciliği için Play-off hesapları yapmaya başladık.

Hadi hayırlısı bakalım...

"TARAFTARI KUTLUYORUM"

Maça saatler kala binlerce biletin tükendiği ligin final karşılaşmasına akın eden taraftar Van Atatürk Şehir Stadı'nın önünde kuyruklar oluşturdu. Çünkü Kocaeli maçı bizim açımızdan ligin en kritik maçlarından biriydi.

Büyük umutlarla stadın yolunu tutan taraftarın şampiyonluk hayalleri maç sonunda hüsranla sonuçlandı.Taraftarı yürekten kutluyorum.

EMRAH TACİR'E GELİRSEK;

Kocaelispor beraberliği sonrası taraftar haklı olarak, Emrah TACİR'E döndü.

Tamam Emrah kötü penaltı kullandı kabul ediyoruz.

Emrah Tacir bir tarafa peki 90 dakika boyunca sahada gezinen futbolcular ne yaptı? Kocaelispor 65'te 10 kişi kalmış senin baskı yapman gerekirken yaklaşık 35 dakika takım ne yaptı?

Emrah'ı savunmuyorum fakat Emrah kadar kenar yönetimi ve Kocaeli karşısında bir varlık gösteremeyen takımda suçlu. Emrah Tacir herkesten daha çok üzülmüştür. Emrah Tacir bu takımın bir parçası her şeyden önemlisi de takımın en önemli oyuncusudur. Her futbolcu takımının kazanması için mücadele eder. Maç sonrası Emrah ve eşinin üzüntülerine şahit oldum. Asıl şimdi yönetim teknik heyet ve taraftar Emrah'a sahip çıkmalı...

ÜMİT HOCAM

Hocam Kocaelispor karışında ki taktik planınız neydi?

Gole ihtiyacın olduğu bir maçta Tayyip Kanarya'yı neden ikinci yarıda değilde sonrasında oyuna aldın?

Son üç maçta yaşanan puan kaybı ve kötü gidişin nedenleri nelerdir?

Teknik kadro olarak, bu başarısızlıkta sizin payınız nedir?

YÖNETİM

Başkan Kıyak ve yönetimine;

Sportif başarısızlığın sorumluları neler?

Neden böyle oldu?

Ne gibi tedbirler alacaksınız?

Kalan haftalarda radikal kararlar almayı düşünüyor musunuz?

Dip Not:

Bu taraftar tribünlerde görevini yapıyorsa, futbolcular da sahada görevini en iyi şekilde yapacak. Kocaeli maçıyla birlikte kalan haftaları göz önünde bulundurursak, şampiyonluk şansımız %95 bitti diye biliriz. Tek hedef ligi ikinci sırada tamamlamak olmalı.

Play-off finali için bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım..

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları