Başkan Uğurlu, 'Tüketicilerin VASKİ'ye karşı haklarını aramalarını istiyoruz'

Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, Kanal65 ekranlarında Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünün abonelerin mağdur edildiğini savunarak, sert eleştirilerde bulundu.

Gazeteci-Yazar Ahmet Bayram ve Tüketiciler Birliği Başkanı Erhan Uğurlu'nun sunumlarıyla Kanal65 ekranlarında yayınlanan 'Tüketici Saati' programında VASKİ abonelerinin yaşadığı mağduriyetler masaya yatırıldı. 

Tüketiciler olarak VASKİ uygulamaları karşısında büyük bir mağduriyetin söz konusu olduğunu belirten Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, abonelere yaşatılan mağduriyetler hakkında hukuki bir sürece hazırlandıklarını söyledi. 

Başkan Uğurlu, Van'da devasa hizmetlerin yapıldığı bu dönemde vatandaşlara büyük bir mağduriyet yaratan VASKİ uygulamaları hakkında kendilerine birçok şikayet geldiğini ve bununla ilgili Tüketici Hakem Heyetlerinde ilgili kurumla alakalı dosya sayıları her geçen gün artmakta olduğunu ifade etti.

Vatandaşa kesilen faturaların iptalini VASKİ'nin yapamayacağını sözlerine ekleyen Uğurlu, "Meclis kararıyla herşeyi yaptıklarını bildiğimiz VASKİ, her nedense kesilen cezanın iptali konusunda geri kalıyorlar. Tüketicilerin en ufak bir haksızlık karşında önce hakem heyetleri daha sonra da hukuki yöntemle haklarını aramalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'İN DENETİMLERİ YETERSİZ KALIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerin eksik kaldığını savunan Uğurlu, "Belediye yöneticilerimiz her gün poz verip denetim yaptıklarını söylüyorlar fakat değişiklik olmuyor. Van Kahvaltısında yeniden bir fahiş fiyat olmasının altında yatan sebebi merak ediyoruz. Bu denetçilerin artık gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Gerekirse bizde bu denetimlere katılarak katkı sunmak isteriz. Denetimlerde süreklilik olması gerekiyor" diye konuştu.

26 OCAK 2022 TARİHLİ 'TÜKETİCİ SAATİ' PROGRAMININ TAMAMI

 

 

Bakmadan Geçme