Uçkun'un yararları saymakla bitmiyor!!!

Tam bir şifa deposu olan uçkun doktorlar ve diyetisyenler tarafından ısrarla öneriliyor.

İngiliz bilim adamları yaptıkları araştırmada, Işkın’ın (Reun Rıbes) kanserle mücadelede etkili olabileceği ve bu bitkinin kanserli hücrelerin gelişmesini önleyebileceğini ortaya çıkardı. Sheffield Hallam Üniversitesi’nin çalışmasına göre, Işkın’da kırmızı sebzelerde olduğu gibi kanseri önleyici maddeler olan polifenoller bakımından zengin olduğunu ortaya koydu. Araştırmayı yürüten Sheffield Hallam Üniversitesi Biyomedikal Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Nikki Jordan-Mahy’in Daily Telegraph gazetesine verdiği demeçte, “Araştırmalarımız sonucunda Işkın’ın özellikle pişirildiğinde polifenol miktarı bakımından etkili hale geldiğini belirtti.Bu bitkiden elde edilecek bir ilacın da kanserle mücadelede kullanılabileceği” şeklinde konuştu.
ABD’de yapılan bir çalışmada ise “ışgın” otu’nun kanser hücrelerinin gelişimini yavaşlattığı ortaya çıkmıştır. Atlanta Üniversites’nde yapılan araştırma fareler üzerinde yapıldı ve ışgın otu içinde bulunan parietin isimli kırmızı pigmentler kanserli hücrelere enjekte edildi ve 2 gün gibi kısa bir sürede kanserli hücrelerin yaklaşık yarısı yok oldu.
Öyleki bir kaç yıla kadar ışgın ( uçkun ) ile kanser ilacı üretimi başlayacağı dile getirildi.
Bazı araştırmalarda, asetilkolin mekanizmasına etkisinden dolayı Alzheimer hastalığına karşı önleyici olduğu bildirilmiştir.
Ayrıca uçkun kökleri bazı yörelerde sivilceler için yoğurt ile karıştırılarak cilde sürülmektedir.
Bunların yanı sıra, Uçkun bitkisinin sindirimi kolaylaştırdığı, mideyi rahatlattığı ve mide bulantısına iyi geldiği bilinmektedir. Afrodizyak özelliği olan uçkun aynı zamanda şeker ve tansiyon hastalıkları içinde iyi geldiği söylenmekte.

Bakmadan Geçme