• Haberler
  • Siyaset
  • Mahkeme Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkını geri aldı

Mahkeme Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkını geri aldı

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı tarafından yapılan itiraz üzerine geri alındığını açıkladı. Daha önce YSK, Zeydan'ın adaylık başvurusunu kabul etmişti.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olarak seçilin Abdullah Zeydan'ın memnu hakkı Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz üzerine geri alındı açıklandı.

Duruma tepki gösteren DEM Parti, "Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır" açıklamasında bulundu.

Van'da yeni bir hukuksuzluk girişiminin ortaya konduğuna dikkat çekilen açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının hiçe sayıldığı vurgulandı.

Partiden yapılan açıklamada, "Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" denildi.

Daha önce Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Zeydan'ın adaylık başvurusunu kabul etmişti.

 

Bakmadan Geçme