Ahmet Bayram

Seydayı eleştirmek yasak!

Ahmet Bayram

31 Mart'ta sandık başına gidip, yerel yönetimleri emanet edeceğiz.

Van'da da bu emaneti almak için adaylar sahada yarışını sürdürüyor. Elbette en önemli ve dikkat çeken adaylardan birisi Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylarıdır.

Her aday, adaylığının açıklanmasının ardından bazı konuları peşinen kabul etmiş sayılır. Vatandaşlar, gazeteciler, rakip siyasetçiler aday hakkında seviyeli olmak şartıyla eleştiri yapma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğü anayasal bir haktır.

Benim de hem AK Parti'nin bir mansubu olarak, hem bir yazar olarak hem de bir vatandaş olarak eleştirmek en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. 

AK Parti adayı olan Arvas'ın adaylığının açıklanmasının ardından kentte bir huzursuzluk hakim olduğu herkes tarafından bilinmekte. Milletvekili seçimlerinde 3'ncü sırada seçilemeyen bir ismin, bu kez büyükşehir belediye başkan adaylığı için öne çıkarılması tepkilere neden olmuştu. Tepkiler halen sürüyor.

Erçiş ilçesine gidecek diye pankart astırıyor, pankartları partililer tarafından indiriliyor.

Erçiş ilçe belediye başkan adayı sosyal medya hesabından ismini dahi açmıyor, fotoğrafına yer vermiyor!

******

Tabi ki konumuz tepkiler değil, bu tepkilerin odağında olanı eleştirmek ve eleştirenlere yapılan baskılar.

Gelelim asıl konuya;

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne söylemişti: “Hiç çekinmeyin, yüzümüze hakikatleri haykırın. Haykırın ki hatamızı görüp kendimizi düzeltelim.”

Bizlerde bu tarihi cümleden cesaret alarak yola çıktık ve büyükşehir belediye başkan adayını eleştirme, AK Parti'ye zararları ve seçimi kazanamayacağı yönündeki eleştirilerimizi zaman zaman sosyal medya hesaplarımızdan ifade ettik. Etmeye devam ediyoruz.

Bu ülkede ifade özgürlüğünün olduğuna, herkes herkesi seviyeli bir şekilde eleştirebilecek hakka sahip olduğuna inanan birisiyim. Bu nedenle kimseyi eleştirmekten korkmuyorum, çekinmiyorum.

Eleştirilmeyi hazmedemeyen adaylar ise farklı yollara başvurmaya başlıyor. Adeta kendisinin eleştirilmesi "YASAK"mış gibi!

Kendisini eleştirenlere bürokratik baskılar kurdurmak, inanmış, kanunlara bağlı ve korkusuz birisini yıldırmaya yetmez,tam aksine kamçılar.

Üzüldüğüm konu baskılarınız, tehditleriniz değil, Vefasızlığınızdır!

Birileri "Arvas saltanatı" dedi, bizler karşısına dikildik!

CHP'liler sizlere "iftira" attı, biz karşında durduk!

Bu şekilde mi "VAN'A VEFA" borcunuzu ödeyeceksiniz (!)

Siz elinizden geleni yapmaya devam edin.

Bende bildiğim doğruları yazmaya devam edeyim.

Nasihatlerin, müsibetlerden evlâ olması dileğiyle...

 

Yazarın Diğer Yazıları