Ahmet Bayram

Başkan adayı partili olsun

Ahmet Bayram

31 Mart seçimleri için partilerin aday belirleme yarışı devam ediyor.

Van'da da AK Parti'nin büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkanlarının kim olacağı ise merak konusu.

Cesaretini toplamış bazı parti mensupları görevlerinden istifa ederek, ilçe belediyeleri için aday adaylıklarını açıkladı, açıklıyorlar. Ancak büyükşehir belediyesi için henüz ciddi bir başvuru yapılmadı.  Faruk Görünüş ve bugün başvuru yapması beklenen Ayhan Kayatürk'ün dışında.

AK Parti'nin seçim takvimine göre ise yarın aday adaylığı başvurularının sona ermesi bekleniyor.

Geçmiş dönemlere bakıldığında seçim takvimi süresinde başvuruları bulunmayanların aday gösterildiği de bir gerçek. Bunun örneğini önceki dönemlerde Necdet Takva ve Osman Nuri Gülaçar'da gördük. Bu nedenle seçim takviminin AK Parti cephesinde çokta bir ehemmiyeti yok bence. Burada genel merkezin stratejisi çok önemli olacak. Parti ile gönül bağı olmayanlara fırsat dahi tanımamalı diye düşünüyorum.

Gelelim asıl meseleye...

Bazıları da ben aday adaylığı başvurusu yapmam, parti bana gelsin diyenler var.

Öncelikle şunu söyleyeyim; Bugüne kadar partinin yakınından-uzağından dahi geçmeyenlerin kulis yaptırarak ismini genel merkeze taşıma gayretinde olduklarına da şahit oluyoruz. Burada en önemli iş elbette AK Parti İl Başkanı Emre Güray'a düşüyor. Geçmişte parti mensuplarına selam vermeye çekinenleri bu süreçte saf dışı bırakmasını bekliyor, gerçek partililerin aday gösterilmeleri bekleniyor.

Aksi durumda partiye yıllarını vermiş, hizmet etmiş insanları üzmüş olursunuz. 

"Ben partiye gitmem, parti bana gelsin" anlayışından uzak bir aday belirleme süreci olmasını diliyor, seçimlerde başarılar diliyorum.

Büyükşehir Belediyesi'ni ve bir çok ilçede seçimi kazanmaya yakın AK Parti'de, belirlenen adayların tamamı partili olsun.

Kalın sağlıcakla...

 

Yazarın Diğer Yazıları