Ahmet Bayram

Yaşasın! Recep Tayyip Erdoğan devrildi (!)

Ahmet Bayram

Yazı başlığına bakan bazı kesimler heyecanlanmış olabilir. Ancak mesele bildikleri gibi değil. Bu yazımda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 yıl boyunca ülkeye kazandırdığı hizmetleri anlatmak yerine, kaybederse neler olabileceğini kendi düşüncelerimle aktarmaya çalışacağım.

****

Türkiye için büyük önem taşıyan 2023 seçimlerine doğru ilerlerken, bazı kesimlerin erken seçim iddiaları olsa da; hükümet kanadından kesin bir dille erken seçimin şuana kadar gündemde olmadığı söylendi. Muhalefet kanadı ve bazı kesimlerin Erdoğan’ı güç birliğiyle devirme planları ve algıları son dönemlerde oldukça arttı. Aylar öncesinden 6 siyasi parti bir masa etrafında buluşarak, arka planda ise HDP ile birlikte işbirliği içerisine girdiler. Oysa ki; Erdoğan çoktaaan, ‘Topunuz gelin!’ demişti.

****

Şimdi zor ama olası bir durumu konuşalım. Erdoğan’ı devirmek isteyenlerin bu ülkeye vaatleri neler? Erdoğan giderse neler olacak? Hiç düşündünüz mü?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte seçim sonuçları artık geceden belli oluyor. O yüzden seçim sabahı kalktığımız anı düşünmüyorum, sandıkların açılmasından sonraki 3’ncü saati düşünüyorum.

Sandıklar açıldı ve seçimi Erdoğan kaybetmiş!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin deyimiyle ‘Zillet İttifakı’nın başarısı meydanlarda kutlanıyor.

Meydanlarda çok renkli görüntülere şahitlik ediyoruz.

Bir taraftan Abdullah Öcalan posterleri, diğer yanda ellerinde alkol şişesi ile LGBT'lileri görüyoruz.

****

Seçimden 6 ay sonra?

Yeni kabine açıklanıyor… Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı HDP'ye, Aile Bakanlığı LGBT’ye verildi.  Kamuda çalışan AK Partililer kamu kuruluşlarından işten atılmaya başlanıyor. Kamu kurumlarında LGBT’li çalıştırılmasına izin verildi.

****

Seçimden 2 yıl sonra?

Genel af ilan ediliyor… Ve tüm FETÖ’cüler ve PKK’lılar, HDP'nin baskısı ile tahliye ediliyor.

Seçimden sonraki 3. yıl?

Ülke genelinde tüm dini toplantı, faaliyet ve etkinlikleri iptal edilmeye başlandı. Engelli maaşı, hasta bakım maaşı gibi birçok sosyal yardım bütçe kısıtlılığı yüzünden iptal edildi. Memur ve emekli maaşı ödemelerinde sıkıntılar baş gösterdi.

****

Ve… 4. Yıl?

İHA - SİHA üretimi, doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına son verilerek, başörtü ile kamu kurumlarında çalışmak, üniversitelerde okumak yasak edildi. IMF ile tekrardan anlaşma sağlandı ve aynı zamanda Amerika'dan tekrar silah alınmasına karar verildi. Suriyeliler ülkelerine gönderildi. Suriye’de operasyonlar durduruldu ve TSK Suriye’den Türkiye sınırlarına çekildi.  Ayasofya, Taksim ve Çamlıca camileri, cami statüsünden çıkarıldı. Kanal İstanbul ve TOGG gibi projeler iptal edildi.

Son olarak, Erdoğan'ın ülkeye ihanet etmekten yargılanmasına karar verildi. Allah korusun!

****

Bunları yazarken muhalefet partilerinin şuan ki tutum ve davranışlarını göz önüne alarak düşündüm. Hataları, eksikleri, hizmetleri ve diğer yapıcı eleştirilerimizi iletelim ancak, AK Parti Hükümetlerinin 22 yıldır gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda yönetimsel olarak neler yaptığını da düşünelim. Ben küstüm, oynamıyorum mantığıyla hareket etmeden, verilecek her oy’un ne anlama geldiğini bilerek hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.

Not: Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde de büyük zaferle çıkacağına inanıyorum.

Şimdi düşünme zamanı sizin...

Yazarın Diğer Yazıları