Ahmet Bayram

Van'a üniversiteyi biz getirdik

Ahmet Bayram

11 Haziran 2022 Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Van’ımızı ziyaret ederek, coşkulu bir miting gerçekleştirdi.

Van’da toplu açılış programına katılan Erdoğan, 155 adet kamu hizmetini Van’a kazandıran kurdeleyi kesti. Bu kapsamda kangren haline gelmiş, bir türlü çözüme kavuşturulamayan çevre yolunun da temelini attı. Bugüne kadar Erdoğan’ın temelini atıp da hayata geçirmediği hiçbir proje olmadığı için Van çevre yolu da bence artık bitti sayılır.

Asıl konumuz bu değil tabii ki!

Erdoğan’ın toplu açılış töreninde Van halkına seslenişinde bir konu muhalefetin dikkatini çekti ve kısa süre içerisinde ülke gündemine ‘gaf’ olarak lanse edildi. Peki ‘gaf’ olarak görülen ‘üniversiteyi Van’a biz getirdik’ söyleminin gerçek yüzü neydi!?

22 yıl bu ülkeyi yöneten ve dünyaca başarısı kabullenen bir liderin ‘üniversiteyi Van’a biz getirdik’ derken; 1982 yılında Van’da kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) demeyi bilmiyor muydu? Hani o çok konuşulan promter’a ne oldu? Oraya yazanda mı bilmiyordu. Gerçek neydi peki?

Erdoğan YYÜ’den bahsetmiş olsaydı eminim ki; üniversitenin adını vermekten çekinmezdi. Demek ki mesele YYÜ değildi!

Erdoğan üniversiteyi Van’a biz getirdik’ dedi mi? Evet. Dedi. Buna promter azizliği diyebiliriz bence. Ama anlamak için dinlemiyoruz. Malzeme çıkarmak için dinliyoruz. İlk anda ifadeye bakıldığında YYÜ olarak düşünülebilir. Bu söylemini birkaç kez tekrar tekrar izledim. Ve YYÜ’den bahsetmediği kanısına vardım.

Peki Erdoğan hangi üniversiten bahsetmişti? Erdoğan’ın Van’a kazandırdığı üniversite hangisiydi? Bence, Erdoğan ‘üniversiteyi Van’a biz getirdik’ derken; 2 Mayıs 2016 tarihinde 634 yataklı İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini de bünyesine katan 1.334 yataklı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden başka bir şey olamazdı.

Vatandaşlar olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bildiğimiz ancak, isminin önünde ‘SBÜ’ kısaltmasından bihaberiz. Yani Erdoğan, merkezi İstanbul’da bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bahsetmişti. Evet! Bu üniversiteyi Van’a Recep Tayyip Erdoğan kazandırdı.

Bir kez daha yinelemek istiyorum: Erdoğan, konuşmasında YYÜ’den değil, Van, Ağrı, Muş, Hakkari, Bitlis ve birçok ile bölgesel anlamda hizmet eden otel konforundaki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bahsetmişti.

Birileri ‘gaf’ dese, ‘yalan’ dese de, Erdoğan bu millete hizmete devam ediyor, halk liderini seviyor ve hedef 2023 demeye devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları