Ahmet Bayram

Olmaz olsun böyle festival...

Ahmet Bayram

Her zaman olduğu gibi gündem yine meşgul, bu defa Van’da geçen yıl düzenlenen ve bu yıl aynı yerde ikincisi düzenlenmek istenen bir festival. GezginfestVan!

Nedir bu GezginfestVan?

Sosyalizmin sözde gençlere özgürlük diye sunduğu, toplumumuzu ifşad ve çürümeye götüren, hiçbir ahlaki değere sığmayan ismi festival olan bu etkinlikte, çadırlar kurulur, alkol tüketimi sınırsız. Bir birini hiç tanımayan kadınlar ve erkekler kol kola, ya da kadınlar erkeklerin omuzuna çıkmış, ne dini değerlerimize ne de örf ve adetlerimize uygun olmayan bir etkinlik. Festival ve tanıtımla alakası yok!

Ne yazık ki bu konuyu kaleme alanlar konuyu dramatize ederek, masum göstermeye çalışanları görüyorum. Bunlardan bazıları geçen yıl aynı etkinliğe katılmak üzere Van’a gelen gençleri cadde de görüp görüşlerini almış.

Neymiş efendim Gençler, bu festival sayesinde Van’ın her sokak başında eli silahlı teröristlerin olmadığını, alışveriş merkezlerinin olduğu, yaşanabilir bir şehir gördüklerini ifade etmişler.

Başka bir genç ise Van dışında bir arkadaşıyla konuşmasında mini etek giyindiğini telefonun diğer ucunda ki arkadaşının şaşkınlığını anlatmış. Van’da mini etek giyiniyor mu diye tuhaf geliyormuş Türkiye’nin diğer ucunda ki arkadaşa…

Başka bir vatandaş ise sosyal medya hesabından geçen yıl kutlama alanında namaz kılan birisinin fotoğrafını paylaşıyor!

Ya bu nasıl bir rezilliktir. Bari namazı alet etmeyin. Adım başı alkolün döküldüğü, abdestsiz yerlerde namaz mı kılınır. Dini değerlerimizi yerle bir etmeye çalışmayın! Neyse geçen yıl alanda yaşananlar anlatmakla bitmez. Kısaca masum gösterilmeye çalışılan bir organizasyonu özetlemeye çalıştım. Umarım anlamışsınızdır.

Bırakın kardeşim! Bu anlatılanlara kimse itibar etmez. Söyledikleriniz sadece bu festivali masum gösterme çabanızdır. Bu anlattıklarınız yıllar yıllar öncesinde kalmış! Son dönemlerin en yaşanılabilir ve cazibe şehri olan bu memlekete ihanet etmeyin. Kendinizi de, vatandaşı da buna benzer maneviyatımıza, mukaddesatımıza saygı duymayan bir organizasyonu dramatize edip, halka olması gereken bir şeymiş gibi göstermeye çalışmayın.

Van halkı tarafından ise, bir grup festivalin iptal edilmesine karşı çıkıyor, diğer yandan bir grup ve Sivil Toplum Kuruluşları yapılmasına karşı çıkıyor. Festival dedikleri rezalet yapılır mı yapılmaz mı bilmiyorum. Ama bu zamana kadar yapılan festivaller için zerre kadar katkısı olmayanlar, her nedense GezginfestVan için halen reklam yapmaya devam ediyorlar. Açık ve net söylüyorum, bu organizasyonun Van için zerre katkısı yoktur. Alkol fabrikaları dışında!

Arkadaşın birisi yazısında belirtiyor, “Festival demek memleketin tanıtımı demek”miş!  Arkadaşımızın hatırlatması iyi olmuş. Biz bilmiyorduk!

Belki de yazdıklarında en doğrusu buydu.

Evet Kentin ayağa kalkması için tanıtıma ihtiyacı var, festivallere ihtiyacı var.

Peki bu festival dedikleri yerde neyin tanıtımı yapılıyor?

Hemen söyleyeyim. Burada sadece Alkolün reklamı yapılıyor.

Oysa yıllardır bu memleketin tanıtımı için birçok festival düzenlendi ve düzenlenmeye de devam ediyor.

Bunlardan bazıları, Van Denizi Su Sporları Şenlikleri, Kanispi, Flamingo, Van Balığı, Van Kahvaltısı vb.

Bu kentin tanıtımını yapacak kişi ve kurumlar bellidir. Elin yabancısı gelip de memleketimizin tanıtımını bir karşılığı olmadan yapmaz. Ayrıca üç günlük zevkler uğruna, bu memleketin gelecek üç asrını karartmayın.

 

Nasihatlerin müsibetlerden evla olmsı dileğiyle...

Yazarın Diğer Yazıları