Ahmet Bayram

Ankara'daki buluşma ne anlama geliyor?

Ahmet Bayram

Bildiğiniz üzere günler öncesinde AK Parti'nin Vanlı siyasetçileri TBMM'de bir araya gelmiş, samimi paylaşımlarda bulunarak hep birlikte olduklarını kamuoyuyla paylaşmışlardı. En azından bize yansıtılan tarafı böyleydi. 


Öncelikle sizlere Ankara'da ki o anlamlı buluşmada kimlerin olduğunu bir daha hatırlatmak istiyorum. Milli Eğitim eski  Bakanı Hüseyin Çelik'ten tutun, 22. dönem Van Milletvekilleri Hacı Biner ve Maliki Ejder Arvas, AK Parti MKYK üyeleri ve 24. Dönem Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi, 27. Dönem Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, önceki dönem AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve teşkilat üyeleri vardı. Bu fotoğrafı görenler tekrar tekrar baktılar. Bir yanlışlık mı var diye!

***
Yanlış mı, doğru mu bilmiyorum. Ancak, Ankara'da gerçekleşen bu buluşma gerek seçmene, gerek teşkilata gerekse muhalefete bir mesaj niteliğindeydi. 


Peki neydi bu mesaj?


Yıllarca Van'da AK Parti'de hep bir küslük ve birbirini çekememe algısı oluşturulmaya çalışılmışdı. Zarar gören ise sadece AK Parti olmuştu. O masada neler konuşuldu bilmiyorum, ama şu bir gerçek ki; Van siyasetinde küslük yok mesajı, biriz ve beraberiz mesajı verildi! Tüm siyasiler, tüm kademeler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta altını çizdiği ve çok önem arzeden 2023 seçimlerine odaklanmış durumda olduklarını düşünüyorum. Yani samimi bir ortam olduğundan şüphem yok.


Van AK Parti'de yıllarca giden yönetimlerin, gelen yönetimlerle anlaşamadığı ve buna bağlı küslükler ve dargınlıklar yaşandığı algısı oluşturuldu. Kayhan Türkmenoğlu Başkanlığında olan mevcut AK Parti yönetiminin ve Milletvekili Abdulaahat Arvas'ın birleştirici gücü, eski yönetimler ile milletvekillerinin büyük katkılarıyla küslük ve dargınlıkların ortadan kalktığı döneme gelindiği kanaatindeyim. Hüseyin Çelik'in bu konuda bir ağabeylik rolü üstlendiğini düşünüyorum.

***
Sonuç olarak kimin bu buluşmada emeği varsa tebrik ediyorum. Van siyasetine, dedikodulara ve seçmene mesaj niteliğinde olan bu buluşmanın yankılarını önümüzdeki süreçte daha net göreceğiz. Umarım bu manzarayı Van'da da görürüz.
Artık bu şehirde, ellerinde taş ve sopalarla kurgulanmış üç beş meczubun yıkabileceği bir siyaset ortamı yok!


Kişisel ego ve kuruntularımızla birbirimizi yiyip bitirdik. Kazanan hep onlar oldu. Halk sizden Van'ın sorunlarıyla ilgili tartışmanızı bekliyor. Liderin davasına sonuna kadar sahip çıkmayı ümid ediyor.
Bakınız: Devletin son dönemde terörle mücadelede kararlı duruşu ve güvenlik güçlerinin geçit vermemesiyle birlikte artık Van'da da temiz siyaset dönemine girdik. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.


Unutmayın: Yeniden bir kurtuluş savaşı veriyoruz.
Artık başka yolu yok: Ya olacağız, ya olacağız!

Nasihatlerin, müsibetlerden evla olması dileğiyle...

Yazarın Diğer Yazıları