Ahmet Bayram

AK Parti listesi tabanı huzursuz etti

Ahmet Bayram

Evet, açıklanan Van AK Parti listesi tabanı memnun etmedi..

AK Parti Genel Merkezi tarafından en zor dönemlerde sahada olanlar, saldırılara göğüs gerenler, vefakâr AK Parti tabanı bir kez daha gözardı edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle Van listesi 'Mental yorgunluk' misyonunu bir kenara bırakmış, tam tersi olan genç ve dinamik aday adaylarını liste dışı bırakan bir liste oldu.

Mental yorgunluğu tüm vücutlarıyla yaşamış isimlerin yeniden ilk üç sıradan aday gösterilmesi tabanı ziyadesiyle huzursuz etmişe benziyor.

Yapılan temayüller bir kez daha hikayeden ibaret olduğu ortaya çıkmış oldu.

***

Liste açıklandıktan sonra gerek sosyal medyada, gerekse gün içinde konuşulanlara bakıldığında tabanda ciddi bir huzursuzluğu hissediyorum.

Muhalefet partilerinin vahim olan listelerini bir anda güçlü hale getiren bir AK Parti listesiyle karşı karşıya kaldık.

Toplumda Erdoğan'a olan güven ve kredisinin yüksekliği, herşeyin ve herkesin dışında. Kapsayıcı bir liderlik aklının hala dinamik ve canlı olduğu biliniyor.

Tabanı rahatlatan tarafı ise halen AK Parti hükümetinin dümeninde Erdoğan'ın olmasıdır. AK Parti bir `Lider` hareketidir ve o `Lider` orada duruyor. AK Parti adında Van'daki Milletvekilliği seçimleri, liste nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar rahat olmayacak.

Van'da oyu da Erdoğan alıyor, sokaktaki siyaseti de Erdoğan yapıyor. Kimse burada siyaset yaptım diye oy alıyoruz hevesine kapılmasın. 

***

Türkiye Yüzyılının eşiğindeyiz ve bu fırsatın harcanmaması için herkesin samimiyetle Cumhurbaşkanına omuz vermesi gerekiyor.

Etrafanızdaki doluşmuş gamlı baykuşlar gibi değil, Anka kuşu gibi bir iradeyi ortaya koyma zamanıdır.

14 Mayıs, `Türkiye Yüzyılı` için oldukça öncemli bir tarihtir. 

Nasihatlerin müsibetlerden evla olması dileğiyle...

Yazarın Diğer Yazıları