• Haberler
  • Gündem
  • Çataklı çocuklar EBA için her gün kilometrelerce yol yürüyorlar

Çataklı çocuklar EBA için her gün kilometrelerce yol yürüyorlar

Van'ın Çatak ilçesindeki öğrenciler, şebeke ve internet sorunundan kaynaklı EBA'ya erişim için her gün bir buçuk kilometre yol yürüyor.

VAN HAKİMİYET GAZETESİ - ÖZEL HABER

Milli Eğitim Bakanlığının koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla uzaktan eğitim için hayata geçirdiği Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) erişimde öğrenciler ciddi sorunlar yaşıyor. Yüzbinlerce öğrenci, teknik altyapı ve imkansızlıklardan kaynaklı EBA’ya erişemiyor. Van'ın Çatak ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Korulu Mahallesinde ki öğrenciler, cep telefonu şebekelerinin çekmediğinden dolayı hergün bir buçuk kilometre yol yürüyerek, EBA üzerinden ders yapıyorlar.

İhbar hattımıza gönderilen videoda Öğretmenlerinin sosyal medya üzerinden gönderdiği ödevlere evlerine bir buçuk kilometre uzaklıktaki tepeye çıkmadan ulaşamadıklarını belirten öğrenciler, "Yırtıcı hayvanların saldırıları ve kış şartlarında çığ tehlikesine maruz kalıyoruz. Mahalle muhtarımız Kamil Temel'in defalarca girişimleri olmasına rağmen sorunumuz giderilmedi. Yetkililerin artık sesimizi duymasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Sesimizi duyun... şebeke istiyoruz!"ifadelerini kullandılar.

 

 

Bakmadan Geçme