Süleyman Çelebi

Van'ın kaderi ile oynayan siyasiler!

Süleyman Çelebi

Van coğrafi konumu ile bir çok medeniyete başkentlik yapmış. Bağrından onlarca ilim ve irfan sahibi şahsiyetler çıkarmış. Bediüzzaman hazretleri gibi, Fekiye Teyran gibi, Ahmedi Hani gibi Vani Mehmet Efendi gibi Ahmet Arvasi gibiâlimlere ev sahipliği yapmış kadım bir şehir.!

Bu şehir Rahmetli Tayyar Dabbağoğlu gibi Ferit Melen gibi, Kinyas Kartal gibi, Salih Yıldız gibi, Muhsin Görentaş gibi, Mithat Melen gibi, Prof. Dr. Hüseyin Çelik gibi, bir birinden kıymetli siyasileri parlamentoya yollamış. Son yıllarda da da elde ancak İdris Ahi gibi bir siyasetçi kalmış!.

Son 20 Yıla baktığımızda hep aynı yüzleri siyaset arenasında görüyoruz. Artık halk bu yüzleri görmek istemiyor.! Hep aynı şarkı hep aynı nakarat. Son 20 Yıl içinde Hüseyin Çelik beyden sonra temsiliyet anlamında Van'ın temsilcileri olmamış. Hep aynı yüzleri siyaset arenasında görüyoruz.

Milletvekilliği seçimleri oluyor aynı simalar.

Belediye başkanlığı seçimleri oluyor aynı simalar.

Van TSO seçimleri oluyor aynı simalar.

Yaz oluyor aynı simalar. Kış oluyor aynı simalar.

Artık Van kabuk değiştirmeli. Van'ın kaderini belirleyen siyasiler siyasetten el çekmeli.

Belediye başkanlığı seçimlerinde de yanlış analiz yanlış teşhisler oldu.

Kasım ayında bir Van Milletvekili ile baş başa kahvaltı yaptık. Şahsıma sorduğunda kimler aday olsunlar dediğinde bir çok isim önerdim. Maalesef hiç biri aday gösterilmedi.

İki dönem Van İl Başkanlığı yapan siyasetçiler bu görevden ayrılınca yerlerine aynı sistem devam etsin diye huyunu ve suyunu bildiği bir veliaht prensi seçiyor. Liyakatli olup olmadığına bakmıyor. İşte gelinen tablo ortada. İki gündür Van yanlış alınan siyasi bir karar ile ülke ve Türkiye gündemine oturdu.

Van sokakları Teksas sokaklarına döndü. Kimileri bu duruma üzülürken, kimileride haklarını arıyorlar dedi.

Bugün akşam saatlerinde YSK Yanlış bir karardan geri döndü. Ve Van'da rahat bir nefes aldı. Artık Van'da devrim niteliğinde kararlar alınmalı.

Van'da 14-0'lık sonuca doğrudan sebep olanlar derhâl gereğini yerine getirmeli.

Şehrin geleceği üzerinde kafa yoracak kent konseyleri kurulmalı.

Bir tarih kültür ve şehri olan VAN Yeniden ayağa kalkmalı. İşsizlik minimize edilmeli.

Ekonomi yeniden canlandırmali. Artık bu şehrin sahibi, şehrin bileşenleri olmalı.

Sağlıcakla kalın.!
 

Yazarın Diğer Yazıları