Van'da görevli kaymakama yılın idarecisi ödülünü Bakan Soylu verdi

Van'ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, yılın idarecisi ödülünü almaya hak kazandı. Kaymakam Solak'a ödülü İçişleri Bakanı Soylu tarafından verildi.

10 Ocak İdareciler Günü’nde yurdun çeşitli noktalarındaki 5 başarılı idareci ile emekliye ayrılan Mülki İdare Amirleri adına verilen ödüller sahiplerini buldu. İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen etkinliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük katıldı.

Başarılı olan beş kaymakama ödüllerini Bakan Soylu takdim etti.

Bakan Soylu törende yaptığı konuşmada kişi başı milli gelir, gayrisafi milli hasıla, Ar-Ge harcamaları, nüfus artış hızı, kentsel nüfus, eğitim, sağlık ve altyapı hizmetlerinin tüm dünyada kabul görmüş gelişmişlik kriterleri olduğunu söyledi.

BÜYÜK DEVLET HASLETLERİYLE YAPILACAK İŞ

Bütün dünyada, üniversiteler ve akademik analizlerin bu ve bunun gibi somut, rakamlara dayanan kriterleri kullandığını ifade eden Soylu, kavramların gelişmişliğin ve refahın tarifi olsa bile, medeniyetin tarifi olamayacağını söyledi. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette ki gelir, altyapı, bunlar önemli göstergeler ama bir devleti büyük devlet yapan, o gelirle nasıl bir gelecek, nasıl bir demokrasi standardı ve geleceğinizi nasıl kurguladığınızdır. İşte bu da ancak büyük devlet hasletleriyle yapılabilecek bir iştir. Milyonlarca göçmen için insan odaklı bir göç politikası kurgulamak, küresel terörle mücadele ederken hak ve özgürlükler alanını koruyabilmek, dini, dili, ten rengi veya ırkı farklı olan insanları tehlike olarak değil, zenginlik olarak kabul edebilmek, kriz yönetebilmek, fakirlikten korkmadan, tehditlere aldırmadan milli iradeye sahip çıkabilmek, milli iradeyi mutlak kabul etmek ve en önemlisi kendi medeniyet değerlerini koruyabilmek."

ABD'DE YAŞANAN GÖRÜNTÜLER HİÇ YAŞANMADI

Türkiye'nin tarihte birçok darbe yaşadığını hatırlatan Soylu, "Ama hiçbirisinde geçen hafta ABD'de yaşanan görüntüler yaşanmadı, yaşanmayacaktır da." diye konuştu.

Kimseyi ve hiçbir devleti yermediğini ifade eden Soylu, "Oradaki mesele sadece bir kolluk zaafiyeti değildir, bu başka bir şeydir. Devletin daha önce tecrübe etmediği bir kriz karşısındaki şaşkınlığı ve o krizi yönetememesinin bir sonucudur." dedi.

ASIM SOLAK'IN ÖDÜLÜNÜ BAKAN SOYLU VERDİ

Van'ın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'a Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü dalında yılın idarecisi ödülü verildi. Kaymakam Solak ödülü Bakan Soylu'nun elinden aldı.

Bakmadan Geçme