Van'da seçim gerginliği: Sokaklar savaş alanına döndü!

Son dakika haberi: 31 Mart'ta yüzde 55 oy alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı Van Büyükşehir Belediyesi başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınmasının ardından Van sokaklarında protestolar başladı.

Bugün sabah saatlerinde Dem Parti’nin açıklaması ile Türkiye gündemine bomba gibi bir haber düştü. Adalet Bakanlığı Van Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasının ardından Van’da protestolar başladı.

İL SEÇİM KURULU MAZBATAYI ARVAS’A VERDİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınmasından sonra Van İl Seçim Kurulu da mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'a verilmesine karar verdi. Kararın ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van İl Örgütü öncülüğünde binlerce kişi kararı protesto etmek için sokaklara indi. Büyükşehir Belediye başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasını protesto etmek istediği açıklamaya polis biber gazıyla müdahale etti.

POLİS BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE ETTİ

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasını protesto etmek isteyen grup ile polis arasında büyük olaylar çıktı. Polisin uyarılarına rağmen caddeye çıkan bir grup refüjdeki saksıları devirirken, polis ekipleri ise tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

OLAYLAR KENTİN BELİRLİ YERLERİNDE DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanlığı tarafından Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının geri alınması üzerine DEM Parti Van İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Cumhuriyet Caddesi’ne yürümek istedi. Protestolara izin vermeyen polis ekipleri ise tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Van’daki olaylar kentin birçok noktasındaki ara sokaklarda devam ediyor. sehrivan

Bakmadan Geçme