Ercan Ulutaş

Şimdi aşı zamanı!...

Ercan Ulutaş

Geride bıraktığımız yılda, ne çok acılar, ne çok hüzünler bıraktık. 2020 yılı bizi o kadar çok yordu ki, neredeyse herkeste olumsuz izler bıraktı. 


Ansızın hayatımıza giren Koronavirüs illeti, tabiri caizse tüm dünyayı hizaya getirmeyi başardı. Gözle görülmeyen bir düşmanın ne kadar tehlikeli olabileceğini de gözler önüne serdi. Kimi nerde, ne zaman, ne şekilde yakalayacağı belli olmazken gerek fiziki olarak gerek psikolojik olarak farklı etkileyen bu hastalık anneyi oğuldan, kardeşi kardeşten, karı kocayı uzaklaştırdı. Kalabalık ve toplu olarak sıradan yapılan tüm etkinlikler adeta hayal oldu. Bu süreçte okullar, camiler, stadyumlar, kahveler, restaurantlar kısacası hemen hemen yüzlerce sektörü doğrudan binlerce sektörü ise dolaylı etkileyen bu hastalık istenmeyen misafir misali hayatımıza adeta kamp kurdu.


Tüm bu hastalıklar sonucunda sadece ülkemizde yirmi binden insan malesef hayatını kaybederken, yüzbinlerce insan ise hala bu hastalığın pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Dünya geneli tablo ise çok daha korkunç. Milyonlarca insanı yaşamdan koparan bu virüs için henüz bir ilaç bulunmazken, uzun uğraşlar ve testler sonucunda " AŞI "lar hayatımıza giriyor. 


Amansız bir hastalık için umut olan Aşı çalışması dünyanın pek çok yerinde başlarken, ülkemizde ise bir dizi çalışmalar sonrasıda önümüzdeki hafta başlayacak gibi. Devletimiz ve hükümetimiz halkımız için tüm imkanları seferber ederken Aşı'da da herhangi bir ücret vatandaştan alınmayacak. 


Ancak insanlar ister istemez aşıya karşı ön yargılı olabiliyor. Ne de olsa can tatlıdır. Halbuki aylarca süren testler sonucunda bu aşılar ülkemize gelmiştir. Buna rağmen kendi güvenililirlik testlerimizden de geçerse umarım tez zamanda Aşı dalgası başlayacak, insanların bağışıklık sistemleri güçlenecek ve er ya da geç bu hastalık hayatımızdan çıkacak. Biz de Aşı konusunda hala tereddüt yaşayan vatandaşlarımıza bu endişelerinin yersiz olduğunu bilakis millet olarak yaşadığımız bu zor günlerde Aşı olmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu söylemek isteriz. Bilim adamlarının çok uzun süren çalışmalarının olumlu sonuçlarını millet olarak almak için, devletimizin aldığı kararları tavizsiz uygulayarak başta aile olarak , toplum olarak " Maskesiz gülmek, Mesafesiz Yaşamak "için son söz olarak diyoruz ki; ŞİMDİ AŞI ZAMANI ...

Yazarın Diğer Yazıları