Kandaşoğlu'ndan ilk açıklama: Merkezler yanlış adaylar gösterdi

VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, gün içinde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kandaşoğlu, 'Seçimde Partilerin Genel Merkezlerinin gösterdiği yanlış adaylarından dolayı halk bu zulmü neden yaşasın?' ifadeleriyle sağduyu çağrısında bulundu.

31 Mart seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte kazanan adaylar mazbatalarını almak için İl Seçim Kurullarının yolunu tuttu.

Van'da bugün yaşanan kazanan aday değil, ikinci adaya mazbatanın verilmesi yönündeki gelişmeler toplumda büyük tepkiye neden oldu. Toplumun her kesiminden tepki toplayan karara, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaparak, herkesi duyarlı olmaya ve halkın iradesine saygılı olmaya davet ettiğini duyurdu.

Kandaşoğlu yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi:

"Gerçekten Van halkı olarak hayretler içindeyiz. Çok sakin ve güvenli ortam içinde geçen ve hiçbir olumsuzluk yasanmadan süren seçim halkın verdiği kararla sonuçlandı. Herkes seçim boyunca demokatik ortamda huzurlu bir şekilde kendisini anlattı. herkes kendi çalışmasını çok rahat ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi kimse kimseye karışmadı, kimse kimseyi rahatsız etmedi. Seçimde Partilerin Genel Merkezlerinin gösterdiği yanlış adaylarından dolayı halk bu zulmü neden yaşasın? Halk iradesini ortaya koydu ancak halkın ne olduğunu anlamadığı bir anda alınan bir kararla Van'da ortam savaş alana döndü olacak gibi değil gerçekten yazık. Herkesi duyarlı olmaya ve halkın iradesine saygılı olmaya davet ediyoru. Ülkemiz bunları hak etmiyor."

Kandaşoğlu'ndan ilk açıklama: Merkezler yanlış adaylar gösterdi

Bakmadan Geçme