• Haberler
  • Van Haber
  • AK Parti Hakkari Milletvekili Özbek'ten Arvas'a anlamlı çağrı!

AK Parti Hakkari Milletvekili Özbek'ten Arvas'a anlamlı çağrı!

31 Mart seçimlerinde zaferle çıkan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın 'seçilme hakkı'nı kaybetmesi nedeniyle, mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verileceği gündemi sarstı. AK Parti Milletvekili Abdulmuttalip Özbek'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

İl Seçim Kurulu kararı toplumdan büyük tepkiye neden olurken, karara tepkiler sokak olaylarına dönüştü.

AK Parti Van İl Başkanlığı ve Büyükşehir adayı Abdulahat Arvas'tan henüz bir açıklama yapılmazken, ilk tepki AK Parti Milletvekili Abdulmutalip Özbek'den geldi.

AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Arvas'a görevi kabul etmemesi çağrısında bulundu.

Milletvekili Özbek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kardeşim Abdulahat Arvas, Milletin desteği olmadan yönetime gelmek vicdanı yaralar. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim gecesi konuşmasını hatırlamanı isterim: ‘milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız. 

Ak Parti olarak tüm çabalarımıza rağmen Vanlı vatandaşlarımız tercihini Abdullah Zeydandan yana kullanmıştır Bize düşen milletimizin seçimine saygı göstermek ve önümüzdeki seçimler için çalışmaktır Adını aileni tüm Vanlıları düşünerek bu karardan bir an önce vazgeçmeni dilerim"

AK Parti Hakkari Milletvekili Özbek'ten Arvas'a anlamlı çağrı!

Bakmadan Geçme