• Haberler
  • Van Haber
  • Ferit Melen Havalimanı uçuşlara kapatılacak mı? Van TSO konuyu muhattabına sordu!

Ferit Melen Havalimanı uçuşlara kapatılacak mı? Van TSO konuyu muhattabına sordu!

Van gündemini sıkça meşgul eden Van Ferit Melen Havalimanı'ndaki pist yenileme ve halihazırda devam eden bakım onarım çalışmaları nedeniyle uçuşlara belli bir süre kapatılacağı iddia edilmişti. Pist yenileme ve bakım onarım çalışmalarının başlamasıyla 'Havalimanı tadilat nedeniyle kapanacak' iddiası gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Konu ile ilgili harekete geçen Van TSO, DHMİ yetkilileri ile görüşerek 'havalimanının uçuşlara kapatılıp kapatılmayacağı'konusuna açıklık getirdi.

Van Ferit Melen Havalimanı’nın uzun bir süre uçuşlara kapatılacağı gündeme bomba gibi düşmüştü. Son günlerde Van gündemini sıkça meşgul eden Van Ferit Melen Havalimanı’nın kapatılmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Havalimanının kapatılacağı iddiası üzerine harekete geçen Van TSO, konunun muhattabı olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’yle bir görüşme gerçekleştirerek konuya açıklık getirdi.

HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILACAK MI?

Van TSO’dan yapılan açıklamada; “Son günlerde kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen Van Ferit Melen Havalimanının tadilat nedeniyle kapalı kalacağı konusuna ilişkin Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler ve girişimler neticesinde; Van Ferit Melen Havalimanında yapılacak imalat çalışmalarının Van ilinin aylık uçuş sayıları ile birlikte iklim koşulları dikkate alınarak en uygun zamanda ve ivedilikle tamamlanmasının planlandığı, şu an için belirlenmiş bir kapalılık söz konusu olmadığı bildirilmiştir. Dolayısıyla Van ili turizm ve lojistik sektörünün kısa ve orta vadede bu süreçten etkilenmeyeceği iletilmiştir. Van Ferit Melen Havalimanının imalat ve tadilat süreci odamız tarafından yakinen ve hassasiyetle takip edilmekte olup, konuya ilişkin gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Bakmadan Geçme