DEM Parti, Van'da 14'te 14 yaptı

31 Mart Yerel seçimleri dün itibariyle tamamlanırken Türkiye'nin aylardır kilitlendiği seçimlerde birbirinden flaş sonuçlar çıktı. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra ilk kez birinci parti oldu. AK Parti ise 22 yıl sonra ilk kez 2'nci parti oldu. Türkiye'deki sürpriz sonuçlar Van'a da yansıdı. Dem Parti, Van'da büyükşehir dahil tüm ilçe belediyelerini kazandı. İşte Van yerel seçim sonuçları...

Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde son yıllarda görülmemiş bir tablo ortaya çıktı. AK Parti, Türkiye genelinde birçok büyükşehiri kaybettiği seçimde belediye seçimlerine göre oransal üstünlüğü de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ne kaptırdı.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP Türkiye genelinde 36, Ak Parti 23, Dem Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah 2, İYİ Parti 1, BBP 1 belediye kazandı. CHP bu sonuçlara göre yüzde 37 civarında bir oy oranına ulaşırken, AK Parti ise yüzde 35 civarında kaldı. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra ilk kez birinci parti oldu. AK Parti ise 22 yıl sonra ilk kez 2’nci parti oldu.

DEM Parti seçimi firesiz kazandı

Önceki seçimde büyükşehir ve 9 ilçeyi kazanan Dem Parti, bu seçimde Van’da büyükşehir ve 13 kazandı. Henüz yüzde 100’ü açılmayan sonuçlara göre ise Van’da DEM Parti zaferini ilan etti. DEM Parti, tamamlanmayan ve sabah saatlerine kadar da belirsizliğini koruyan sandıklar olsa da tüm belediyeleri kazandığını ilan edip 14’te 14 yaptıklarını duyurdu.

AK Parti’nin Van'da tarihi hezimet yaşadığı ilçelerde Yeniden Refah’ın büyük oy kaybı yaşattığı görüldü.

İŞTE VAN’DAKİ YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI

BAHÇESARAY - AYVAZ HAZİR- NEBAHAT BENEK (DEM PARTİ)

BAŞKALE - ŞENGÜL POLAT- FEVZİ CANER (DEM PARTİ)

ÇALDIRAN - HATİCE ATABAY GÜNDOĞDU- FETTAH HASÇELİK (DEM PARTİ)

ÇATAK - REŞAT ERASLAN- GÜLTEN BARAN (DEM PARTİ)

EDREMİT - RABİA BAŞAK KOÇ- CEMİL KOMİ (DEM PARTİ)

ERCİŞ - BARAN BİLİCİ- GÜLER TEMEL (DEM PARTİ)

GEVAŞ - RUKNETTİN HAKAN- KÜBRA AKTİ (DEM PARTİ)

GÜRPINAR - MEHMET TAHİR ERTAŞ- MUKADDES KARAKOÇ (DEM PARTİ)

İPEKYOLU - CEVDET ALTINDAĞ- CANAN UZUNAY (DEM PARTİ)

MURADİYE - HEDİYE SAYİNER- BARIŞ YILMAZ (DEM PARTİ)

ÖZALP - SAKİNE KUTPINAR- ECEVİT CEYLANCI (DEM PARTİ)

SARAY - DAVUT ACAR- FİLİZ ÖZTÜRK (DEM PARTİ)

TUŞBA - HANIM AKKOŞ- ÜMİT KESER (DEM PARTİ)

Bakmadan Geçme