Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan değişim sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin büyük bir olgunlukla tamamlandığını söyledi. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin bir bitiş noktası değil dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Milyonların yoğun katılım gösterdiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde tercihler yapıldı.

61 milyon 441 bin seçmen bugün mahalli idarelerin yönetiminin belirlenmesi için sandık başına gitti.

Saat 17.00'de başlayan oy sayma işleminde sandıkların büyük bölümü açıldı.

Erdoğan Ankara'da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde vatandaşlara hitap ediyor.

"Desteğiniz, kadirşinaslığınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Özeleştirimizi cesaretle yapacağız"

Kardeşlerim, sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. Yüksek Seçim Kurulumuz önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayacaktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor.

"Her zamankinden daha fazla çalışacağız"

Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız. Milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz yerlerde ise bu güveni boşa çıkarmamak için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Ama hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan, bugüne kadar olduğu gibi, yine uzak duracağız.

Bakmadan Geçme