Büyükşehir Adayı Arvas'a 'Vahit Kiler' benzetmesi!

Adaylığının açıklanmasının ardından tepki toplayan Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Abdulahat Arvas'a 'Vahit Kiler' benzetmesi dikkat çekti. Gazeteci Oktay Candemir yazdığı makalede, Abdullahat Arvas'ın 'Vahit Kiler'in Van şubesi olduğunu öne sürdü.

Seçim sürecinde yazdığı yazılarla dikkatleri üzerine çeken Gazeteci Oktay Candemir, son yazdığı makalede AK Parti Büyükşehir Adayı Abdulahat Arvas'ı eleştirdi. Candemir yazısında, Büyükşehir Belediyesi Bağımsız adayı İdris Ahi'nin vaatlerinin daha gerçekçi olduğunu savundu.

Candemir, kaleme aldığı yazının bir kısmında şu ifadelere yer verdi:

"AKP'li Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas'ın seçim sloganını gördünüz mü?

'Ben yapacağım' diyor. Oldu olacak; " Göreceksiniz bak, neler yapacağım" deseydi tamam olurdu(!)

Bu billboardları gördüğümde içimden 'Hiçbir şey yapamazsın' diyorum.

Daha önce milletvekilliği yaptın, 10 yıldır kayyumlarla belediyeleri yönettin, ne yaptın da yarın ne yapacaksın.

Nasıl olsa kazanamayacaklarını bildikleri için bol keseden atıp tutuyorlar. Nasıl olsa kazanamayacağım, mesuliyeti yok diyerek son kurşunlarını sıkıyorlar.

Bu kasaba siyasetçilerinin bol keseden vaat etme alışkanlığı insanı düşündürüyor. Bakın AKP'li Arvas'a, Say'a, Berge'ye... Akla hayale gelmeyecek uçuk-kaçık vaatler de bulunuyorlar.

Burhan Kayatürk'te böyle, Burhan Yenigün'de böyleydi. Hatırlayanınız vardır; Burhan Yenigün öyle vaatlerde bulundu ki; sanırsın Van'ı Manhattan yapacak. Beş yıl sonra Yenigün'ü belediyenin arka kapısından kaçarken gördük.

Hepsi de Van'ı harikalar diyarı yapacaklarını söyledi durdu. Arvas şu aralar harikalar diyarında geziniyor ve halka masallar anlatıyor.

Vasat siyasetçiler hep böyle olur. Vizyon ve yetenek sahibi olmadıkları için yalanla siyaset yapmayı tercih ederler. Türkiye'de bu yolla başarılı olan siyasetçiler de var. Örneğin Süleyman Demirel, 50 yıl ülkeyi bu yalanlarla yönetti.

AKP'de Türkiye'yi 22 yıldır böyle yönetmiyor mu?

Samimi söylüyorum; İdris Ahi'nin vaatleri bana daha gerçekçi geliyor. Ahi'nin vaatlerinin içinde en azından bir tutarlılık var.

Bu konuda en doğru siyaseti DEM Parti adayları yapıyor. Halkın karşısına çıkıp 'Size havaalanı, metro falan yapacağız' demiyorlar. Daha gerçekçi yaklaşıyorlar ve 'İmkanlar dahilinde halkla beraber en iyisini yapacağız' diyorlar.

Siz hiç böylesi uçuk vaatlerde bulunan bir DEM Parti adayı gördünüz mü?

Doğru olan da budur. İnsanları kandırmaya çalışmak, enayi yerine koymak bu topluma yapılabilecek en büyük hakarettir.

İşte Arvas ve yan ürünleri tam da bunu yapıyor. İnsanları dolandırmaya çalışıyorlar. Mitomani hastalığına yakalanmışlar.

AKP dünyası uyanıklar dünyasıdır. Memlekette ne kadar ihaleci, zimmetçi, dolandırıcı var ise orada kümelenmiş.

Arvas, işte bu siyasetçilerden sadece biridir. Vahit Kiler'in Van şubesidir. 2019 yerel seçimlerinden demişti ki: ‘Eğer AK Parti Van'da seçimi kazanamazsa, başörtülüler caddelerde yürüyemeyecek, silahlı çeteler peydahlanacak’...

O seçimleri AKP kazanamadı, HDP kazandı. Ne oldu, başörtülüler caddeye mi çıkamadı, silahlı çeteler mi türedi?

Bu sözü eden adam bugün silahlı çeteler türeyecek dediği kentte bangır bangır bağırarak, 'Ben yapacağım' diye propaganda yapıyor.

EGO'ya bakar mısınız? Bir insan her söze 'Ben' diyerek başlıyorsa o insandan fayda değil zarar gelir.

Politikacının hem dindar hem de yalancı, sahtekâr ve üçkâğıtçı olanından çok çekti bu ülke.

Dünya malına fena düşkünler. Memleketin bütün servetini peşkeş çekiyorlar. Hak, hukuk ve adalet tanımıyorlar. Pislikleri ortaya çıktığı halde, yüzleri bile kızarmadan ortalıkta dolaşıyorlar.

‘Ben yapacağım' derken aslında şunları söylemek istiyor'

'450 akrabamı daha işe alacağım'

'Van’da 2011 yılında yaşanan depremde bana ait firmanın yaptığı usulsüzlükleri bile aşacak yeni usulsüzlükler yapacağım'

'Eğer bana itiraz eden olursa, git DEM Parti sana yardım etsin diyerek kovacağım'

Bunları yaparsa Arvas yapar. Allah var, hakkını yememek lazım. Bu konularda gayet mahirdir. Zaten Arvas bunlardan başka bir şey yapamaz.

Kim yapacakmış?... O yapacakmış!"

Oktay Candemir'in yazısından alıntıdır.

Bakmadan Geçme