• Haberler
  • Gündem
  • Van Valisi Ozan Balcı, şampiyon takıma duyarsız mı kaldı?

Van Valisi Ozan Balcı, şampiyon takıma duyarsız mı kaldı?

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ocak'ta 'Valiler Buluşması' programında yaptığı konuşmayı gözardı ederek, 2023 yılı TFF Plaj Futbol Ligi Türkiye Şampiyonu olan Erciş Plaj Futbol takımının randevularını geri çevirmesi spor camiasında tepkiye neden oldu.

2023 TFF Plaj Futbol Ligi’ni Türkiye Şampiyonu olarak, ülkemizi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde (Euro Winners Cup) temsil edecek olan Erciş Plaj Futbol takımı, iddiaya göre Van Valisi Ozan Balcı'dan defalarca randevu talep ettikleri ve bu talebin karşılık bulmadığı öne sürüldü.

Şampiyon takım olarak Van’a dönmesinin ardından yalnızca Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu tarafından makama davet edilip, tebrik edildi.

Takım yöneticilerinin iddiasına göre, Van Valisi Ozan Balcı’dan tam 9 defa randevu talebinde bulunuldu. Randevu talebini her defasında reddeden Vali Balcı takıma tebrik mesajı dahi göndermediği belirtildi.

Şampiyon takımdan yapılan yazılı açıklamada, konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne aktararak girişimlerde bulunduklarını aktrararak şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen talimat üzerine Vali Balcı takımdan talep listesi oluşturulup teslim edilmesini istedi. Oluşturulan talep listesini Vali Balcı’ya gönderdikten sonra gerekenin yapılacağını düşünen takım talep listesine dönüşün gecikmesine rağmen bekleyişini sürdürdü. Uzun bir sürenin ardından yerel seçimlere çok kısa bir süre kala Vali Balcı tarafından gündem yoğunluğu da hesaba katılarak talepler reddedildi"

Takım yetkilileri aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarına rağmen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, tam manasıyla zıt olarak hareket etmeye devam ederek Erdoğan'a karşı geldiğini savundu.

Van Valisi Ozan Balcı, şampiyon takıma duyarsız mı kaldı?

Erdoğan, "Valiler, çözüme öncülük etmekle mükelleftirler"

Erdoğan 10 Ocak tarihinde 'Valiler Buluşmasında' mülki amirlere yönelik yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti:

"Valilik ve kaymakamlık başta olmak üzere yöneticilik görevlerinin mesai saatleriyle sınırlanamayacağını ifade eden Erdoğan, Ziya Paşa'nın "Zannetme ben Amasya'da paşalık eyledim, buldum yetim halkı babalık eyledim." sözlerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerin şehirlerinde paşalık eylemekle değil, yetim halka babalık etmekle, şehrin her bir meselesine sahip çıkıp, çözümüne öncülük yapmakla mükellef olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır. Aksi takdirde şehrinize ve orada yaşayan insanlara hak ettiği hizmetleri veremezsiniz.Mülki idare teşkilatı mensuplarımızla yaptığımız hemen her toplantıda bu beklentiyi dile getirmemizin sebebi devlet geleneğimizin ve yönetim teamüllerimizin de bize aynı hakikati işaret etmesidir."

Vali Balcı'nın şampiyon takıma yönelik tutumu ise, spor camiasında tepkiyle karşılandı.

Van Valisi Ozan Balcı, şampiyon takıma duyarsız mı kaldı?

"Sesimize kulak verilip, gereken yapılsın"

Şampiyon takım kaptanı Emin Kaya, geç olmadan takıma duyarsız kalmayarak, gerekenin yapılmasını istedi

Kaptan Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Her fırsatta bu şehrin gençlerinin ve sporcularının yanında yer alacaklarını ifade etmelerine rağmen, elde ettiğimiz bu büyük başarının ardından yer almayı bırakın tebrik etmeyi bile çok gördüler. 2009’dan itibaren 2 defa Türkiye Şampiyonluğu, 3 defa Türkiye 2.si, 4 defa Türkiye 3.’sü olduk. 2019 Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi gururla temsil edip, son 16 turuna kalmayı başardık. 2023 sezonunu da Türkiye Şampiyonu olarak tamamlayan takımımız Mayıs ayında ülkemizi Portekiz’de yapılacak olan Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecektir. Takımımızdan A Milli Plaj Futbol takımımıza çok sayıda oyuncu yetiştirdik. Elde ettiğimiz başarılar spor alanında ilimizin en üst düzey başarılarıdır. Tamamen kendi imkanlarımızla, yüreğimizle, hiçbir maddi kazanç elde etmeden ilimizin ve ilçemizin adını dünya çapında duyurmaya çalışıyor, gençlerimizin spora yönelmesi konusunda öncülük ediyoruz. Görev yapan siyasiler ve bürokratlardan şahsi olarak maddi bir beklenti içerisine bir kazanç sağlamaya bugüne kadar asla yeltenmedik, sadece takımımızın sahada yer alması için zorunlu giderlerin karşılanmasını bekledik ama maalesef çok duyarsız kalındı. Sahte sözcükler her defasında her platformda ifade edilen cümleleri duymaktan bıktık, bu sözcükleri ifade edenlerin daha önce olduğu gibi bir kez daha sınıfta kaldığına şahit olmuş olduk. Her şeye rağmen son güne kadar mücadelemizi sürdürüp, elimizden geleni yapıp, ülkemizi Avrupa’da gururla temsil edeceğiz. Temennimiz geç olmadan duyarsız kalmayıp, sesimize kulak verip, gerekenin yapılmasıdır."

Bakmadan Geçme