• Haberler
  • Yaşam
  • Van'da sel felaketi: İşte sel felaketinde yaşananlar…

Van'da sel felaketi: İşte sel felaketinde yaşananlar…

Van'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi dahil birçok ilçede etkili oldu. Kuvvetli sağanak yağış günlük hayatı olumsuz etkilerken hayvanlar telef oldu, tarım arazileri, ev ve ahırlar büyük zarar gördü. İşte sel felaketinde yaşananlar…

Van'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi dahil birçok ilçede günlük hayatı olumsuz etkiledi. Van’da kuvvetli yağış kent merkezi ile Özalp, Saray ve Başkale ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, sele neden olurken Saray ilçesi Karahisar Mahallesi'nde 2 büyükbaş ve 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu, 10 ahırda hasar gördü. Özalp ve Başkale ilçelerinde ise dereler taştı, bazı evlerin bahçelerini su bastı, tarım arazileri de büyük zarar gördü.

ÇAMUR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dün itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi dahil birçok ilçede günlük hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle kent merkezinde yollar gölete dönerken Saray’da küçükbaş ve büyükbaş hayvan olmak üzere 100’e yakın hayvan telef oldu, tarım arazilerinin büyük zarar gördüğü sağanak yağış sonrası Van Valiliği yeni bir uyarı daha yaparak birçok ilçe için sel uyarısı yaptı. Selin en çok etkili olduğu Saray'ın Karahisar, Kekikdüzü, Örenburç ile Başkale ilçesi Yurttepe Mahallesi'nin Terazın Mezrası'nda ise ekiplerin çamur temizleme çalışmaları devam ediyor.

Van'da sel felaketi: İşte sel felaketinde yaşananlar…

HAYVANLAR TELEF OLDU

Van'ın Saray ilçesinde yağış sonrası derenin taşması sonucu meydana gelen selde 2 büyükbaş ve 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu, 10 ahır da hasar gördü. Saray ilçesine bağlı Karahisar, Kekikdüzü ve Örenburç mahallerinde sağanak yağış sele neden oldu. Selden dolayı Karahisar mahallesinde 2 büyükbaş, 100'e yakın küçükbaş hayvan telef olurken, 10 yapı da hasar gördü. Selden sonra belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

BAŞKALE’DE SEL TARIM ARAZİLERİNİ VURDU

Başkale ilçesinde de sağanak yağışın yol açtığı sel nedeniyle tarım arazileri sular altında kalırken akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı sonrasından ilçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yurtttepe Mahallesi Terazin mezrasında sel meydana geldi. Mahallenin içerisinden geçen sel suları nedeniyle can kaybı yaşanmazken, tarım arazileri sel suları altında kaldı. Çok sayıda ot ve çayır olan alanlarda sel suları ve beraberinde gelen çamur yığınları arazilere zarar verdi.

Van'da sel felaketi: İşte sel felaketinde yaşananlar…

DAĞA YILDIRIM DÜŞTÜ

Van'da sağanak belli aralıklarla etkili olurken sağanak yağmur sonrası dağa yıldırım düştü. Van'ın Saray ilçesinde 3 mahallede etkili olan selden dolayı birçok küçükbaş hayvan telef olurken, bazı tarım arazileri su altına kaldı 6 evde de hasar meydana geldi. Zaman zaman rüzgarla birlikle etkili olan sağanakla birlikte şehir merkezinde cadde ve sokaklar kısa süre su altında kaldı. Sağanakla birlikte zaman zaman etkili olan şimşekler geceyi aydınlatırken, dün akşam saatlerinde yıldırımın dağa düşmesi cep telefonunu anbean kaydedildi.

SAĞANAK YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU: 5 YARALI!

Van’ın Saray ilçesinde yağmur yağışından dolayı kayganlaşan yolda meydana gelen zincirleme kazada 5 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde ilçenin D300 kara yolu üzerindeki Beyarslan bölgesi yakınlarında meydana geldi. Yağmur yağışından dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıkan 3 aracın çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Van'da sel felaketi: İşte sel felaketinde yaşananlar…

Van'da sel felaketi: İşte sel felaketinde yaşananlar…

Bakmadan Geçme