• Haberler
  • Van Haber
  • Van'da polis suçlulara geçit vermiyor: 228 gözaltı, 39 tutuklama!

Van'da polis suçlulara geçit vermiyor: 228 gözaltı, 39 tutuklama!

Van'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri suç ve suçlulara geçit vermiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda, Van'da hırsızlık, göçmen kaçakçılığı ve farklı suçlardan aranması bulunan 228 kişi gözaltına alınırken 39 kişi tutuklandı.

Van’da polis ekiplerinin hırsızlık, değişik suçlardan aranması bulunan ve göçmen kaçaklığı yapan kişilere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda; 228 kişi gözaltına alınırken 39 kişi tutuklandı.

ARANMASI BULUNAN 37 KİŞİ TUTUKLANDI

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Van il genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, 6136 ve 5729 Sayılı Kanun’a Muhalefet olaylarında; 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet tüfek, 36 adet fişek, 1 bıçak ele geçirilmiştir. Diğer suçlardan 1 adet motosiklet, 1 adet sahte plaka ve muhtelif malzemeler ele geçirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından toplam 221 şahıs yakalanmış, 82 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 37 şahıs adli makamlarca tutuklandı.

2 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

“Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan operasyonlarda; 7 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 2 organizatör tutuklanmıştır” denildi.

Bakmadan Geçme