• Haberler
  • Siyaset
  • Van'da hangi parti kaç meclis üyesi çıkardı? İşte sonuçlar...

Van'da hangi parti kaç meclis üyesi çıkardı? İşte sonuçlar...

Türkiye yeni bir seçim sürecini daha geride bıraktı. Yaklaşık 61 milyon seçmen 5 yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini emanet edeceği adayları belirlemek için sandık başına gitti. Van'da da büyükşehir ve 13 ilçe adayını belirlemek üzere 714 bin 992 bin seçmen sandık başına gitti. DEM Parti Van büyükşehir olmak üzere 13 ilçede yarışı önde tamamlayarak 14'te 14 yaptı. Sandıkların yüzde 100'nün açılması ile birlikte Van Büyükşehir İl Genel meclis dağılımı da belli oldu. İşte meclis dağılımı

Van’da 714 bin 992 seçmen Van’da da büyükşehir ve 13 ilçe adayını belirlemek üzere sandık başına gitti. 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 22 adayın yarıştığı seçimlerde önceki gün gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçları netleşmeye devam ederken, Van’daki belediye meclis üyeleri ile ilgili de sonuçlar gelmeye başladı.

Van’da 14’te 14 yapan Dem Parti’nin seçim zaferi konuşulurken, sandıkların yüzde 100’nün açılması ile birlikte büyükşehir meclis dağılımı da belli oldu.

BÜYÜKŞEHİR'DE MECLİS ÇOĞUNLUĞU DEM'İN OLDU

Belediye başkanlığı ile birlikte kullanılan ilçe meclis sonuçlarının sayımının ardından büyükşehir meclisi oluşurken bu seçimde Dem Parti’nin oy oranı yüzde 55,2 olarak hesaplanırken AK Parti’nin oy oranı ise yüzde 27,9 oldu. Yeniden Refah Partisi ise yüzde 6,3’lük bir oy aldığı belediye meclis üyesi seçimlerinde temsiliyet hakkı kazandı.

Alınan oylardan sonra Büyükşehir meclisindeki üyelerin yüzde 55’i Dem Parti, yüzde 28’i Ak Parti, yüzde 6’sı ise YRP’li üyelerden oluştu. sehrivan

Bakmadan Geçme