Van'da bungalov dolandırıcılarına dikkat!

Gölü ve doğasıyla tatilcilerin cazibe merkezi haline gelen Van'da Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bungalov dolandırıcıları iş başına geçti. Sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandırılmaması için uyarılar yapılıyor.

Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı.

Vatandaşın ilk tercihleri arasında yer alan bungalovlar ise dolandırıcıların da hedefi haline geldi. Dolandırıcıların Van'da olduğu şeklinde yapılan sahte reklam ilanları ile vatandaşlardan rezervasyon adı altında ücret talep ediyor.  

Son dönemde sosyal medya üzerinden sahte ‘kiralık bungalov’ ilanları ile dolandırılan insanların sayısı da endişe oluşturuyor. Vanlı gazeteci Özkan Bilgin de sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı.

Vanlı Gazeteci Özkan Bilgin takipçi sayısı yüksek olan instagram hesabından yaptığı paylaşımda, bungalov kiralama konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Paylaşımında sahte ilan görüntülerine de yer veren Bilgin, şunları söyledi:

"Van'da böyle bir mekan yok! Sakın görsellerin cazibesine kapılıp da yer ayırtmak için rezervasyon ücreti falan yatırmayın! Sonra buhar olur! Bunun gibi türlü yöntemler var. Aman dikkat"

Van'da bungalov dolandırıcılarına dikkat!

Uzmanlar ise ilan veren işletmeyi teyit etmeden hiç bir şekilde ön ödeme veya tam ödeme yapılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Bakmadan Geçme