Van AK Parti yönetiminde yüzler asık!

31 Mart seçimlerinde hezimet yaşayan AK Parti Van İl Başkanlığında yapılan yönetim toplantısında yüzlerin asık olduğu ve moralsiz oldukları dikkat çekti.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarihinde en büyük başarısızlığı 31 Mart seçimlerinde gösterek, ülke gündemine oturdu.

Van'da büyükşehir belediyesi ile birlikte 14 belediyede seçimi kaybeden AK Parti İl Teşkilatı, seçimlerin ardından İl Seçim Kuruluna yaptığı başvuruyla da büyük tepki toplamıştı.

Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun iki dönem üst üste başarılı sayılacak düzeyde yürüttüğü il başkanlığı görevinin ardından atamayla koltuğa oturan Emre Güray'ın yanlışlar zinciri beraberinde seçim hezimeti getirdi.

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, göreve gelmesinin ardından teşkilat ve yönetim içinde bulunan tecrübeli siyasetçileri baypas ettiği ve yerine dışarıdan görevlendirmeyle getirilen isimler parti tabanında huzursuzluk yaratmıştı.

Van AK Parti yönetiminde yüzler asık!

"Abdulahat Arvas tepkisi sandığa yansıdı"

Seçim süreci ve aday belirleme sürecinde ise tabanın sesine kulak vermesi beklenen Güray'ın bu konuda da beklentileri karşılamadığı, dışarıdan müdahaleler ile adayların belirlenmesi parti tabanını karıştırmıştı. Çatlak seslerin yükseldiği parti tabanında seçim öncesi ümitsizlik hakim olurken, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas başta olmak üzere bazı isimlerin adaylığının kesinleşmesi de son nokta olmuştu.

Başkan Güray'ın hatalar zinciri bunlarla sınırlı kalmayarak, oluşturduğu Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ile şaşkınlık yarattı. SKM'nin dışarıdan belirlenen ve siyasette acemi isimlerden oluşması partilliler tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Adaylık sürecinde devam eden tepkiler ise AK Parti tabanında sandıklara yansıdı.

"AK Parti'de yüzler asık"

Başarısız bir seçim maratonunu geride bırakan AK Parti Van İl Başkanlığı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında bir araya geldi. Seçim sonrasında yapılan ilk toplantıda katılımcılarda morallerin bozuk olduğu dikkat çekti.

AK Parti Van İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediyesi Adayı Abdulahat Arvas, İl Başkanı Emre Güray ve parti kademelerinde görevli yöneticiler katıldı.

AK Parti'nin Van tarihinde en başarısız olarak kayıtlara geçen teşkilat üyelerinin ise istifa kararı alıp almayacakları merak konusu oldu. 

Yorumlar 1
Hakan aslanbey 05 Nisan 2024 17:09

Olması gereken tepkiyi halk sandığa gitmeyerek verdi.ben bir Vanlı olarak ve kurhesinli bir birey olarak ak parti yönetimini esef ile kınıyorum neden çünkü halkı dinlemediler oy zamanı nasıl olsa bunlar çantada keklik garanti gözü ile bakıp bizleri küçümsediler bizde olması gereken tepkiyi sandığa gitmeyerek verdik kazanan belediye başkanını tebrik ediyorum.inşallah yanlı bir yönetim şekline girmezler kimseyi mağdur etmezler çalışan kazanır.Sayın Cumhur başkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN bu durumda yapması gereken açık ve aleni bir şekilde ortadadır.Van Ak parti il ilçe yönetimlerinin tamamının revize edilip özellikle vekillerin kontrolune verilmemesi gerekiyor Van öyle elinin tersi ile atılacak bir il değil burda Türk Kürt Laz Çerkez hepsi bir aile olmuş hısım akraba olmuş bunu görmezden gelmeyin bizleri hiçe satmayın ben ve benim gibiler hem Türk hem Kürt hemde diğer ırklardandir hepimiz biriz hepimiz bu vatanın evlatlarıyiz.her Gül'ün dikeni vardır biz diken değiliz insanız insanca yaşamak insanca muamele görmek istiyoruz.tsk ederim

Bakmadan Geçme