Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Can ve mal güvenliğimizi sağlamak için 7 gün 24 saat büyük bir özveriyle görev yapan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 179'uncu yılını kutluyor.

Emniyet güçlerimiz, kuruluşunun 179'uncu yıl dönümünü kutluyor.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız başkanlığındaki heyet, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve daire başkanları, Aslanlı Yol'dan yürüyüp Atatürk'ün ün mozolesine çıktı.

Saygı duruşunda bulundular

Emniyet Genel Müdürü Ayyıldız, mozeleye çelenk bıraktıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

Anıtkabir Özel Defterini imzaladı

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Ayyıldız, şunları yazdı:

İstiklal Mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için ülkemizin dört bir yanında her koşulda görev yapan Emniyet Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünün idraki içerisindeyiz.

179 yıldır vatan ve bayrak aşkı, şehitlerimizden aldığı ilham ve milletine duyduğu sadakatle yoluna kararlılıkla devam eden bu güzide teşkilat, bugün geldiğimiz noktada dünyanın en saygın teşkilatları arasında yer almanın gururunu yaşamakta, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için yeni hedeflere de aynı cesaretle yürümektedir. Hiç şüphesiz ki devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliğini tehdit eden tüm kirli oluşumların kökünü kazımak nihai hedefimizdir.

Türk Polis Teşkilatı 179 yaşında

 

Bakmadan Geçme