Turizm Bakanı Ersoy Van'da konuştu!

Çeşitli programlara katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı lansmanda açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, 81 ile ve 12 aya yayılmış Türk turizmi inşa etmenin adımlarını attıklarını belirterek, Van'ı dünya vitrinine çıkaracaklarını söyledi.

Bir dizi programa katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Van Ferit Melen Havalimanında il protokolü tarafından karşılandı.

İlk olarak valiliğe ziyaret gerçekleştiren ve burada Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Ersoy, Van Valiliği makamında protokol üyeleri ile bir süre görüştü.

Bakan Ersoy, daha sonra 'Van Turizm Master Planı Lansmanı' programa katıldı.

Lansmanda konulan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 81 ile ve 12 aya yayılmış Türk turizmi inşa etmenin adımlarını attıklarını belirterek,

"Van özelinden baktığımızda, Doğu Anadolu'da en fazla yabancı turist çeken destinasyon karşımıza çıkıyor. Van'ın bu konumunu güçlendirmek ve daha da geliştirmek için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) çatısı altında uluslararası düzeyde marka iletişim çalışmaları yürütüyor, ağırlama etkinlikleri gerçekleştiriyoruz."

dedi.

'VAN'I DÜNYA VİTRİNİNE ÇIKARACAĞIZ'

Bakan Ersoy, 81 ile ve 12 aya yayılmış Türk turizmi inşa etmenin adımlarını attıklarını da belirterek, "Van özelinden baktığımızda, Doğu Anadolu'da en fazla yabancı turist çeken destinasyon karşımıza çıkıyor. Van'ın bu konumunu güçlendirmek ve daha da geliştirmek için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) çatısı altında uluslararası düzeyde marka iletişim çalışmaları yürütüyor, ağırlama etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Van'da 4 etkinlik gerçekleştirdik ve 9 farklı ülkeden basın mensubu ve tur operatörü 22 kişiyi ağırladık. Yine 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Van'da gerçekleştireceğimiz Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, özel olarak düzenleyeceğimiz iki etkinlikte 8 basın mensubu ve 8 influencer olmak üzere toplamda 16 kişiyi ağırlamayı planlıyoruz. 2021'de İstanbul'da başlattığımız Türkiye Kültür Yolu Festivali bugün 7 bölgemizdeki 16 farklı şehrimizde düzenlenir duruma gelmiştir. Van da artık, Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine de kabul edilen bu festivalimize ev sahipliği yapacak şehirlerimizden biridir. Gastronomisinden kültür varlıklarına, doğal güzelliklerinden tarihi mirasına Van'ı Türkiye'nin en büyük kültür, sanat ve turizm markasının bir parçası olarak dünya vitrinine çıkaracağız. Günümüz dünyasında dijital platformlar ve sosyal medya, geniş kitlelere ulaşmanın en güçlü araçları. Ülkemizdeki ağırlama etkinliklerinin arkasında yatan gerçek bu. Ancak bu alandaki faaliyetlerimiz sadece ağırlamalarla sınırlı değil. Bugün ülkelerin resmi turizm tanıtım platformları arasında lider konumda olan GoTürkiye üzerinden de Van'ın tarihi ve turistik yerlerini, doğasını, müziğini ve otantik atmosferini, gastronomisini ve rotalarını 10 farklı dilde tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyoruz. 2023'te, GoTürkiye sosyal medya hesaplarından yapılan Van paylaşımları 5,7 Milyon gösterime ulaşmıştır. Akdamar Kilisesi, Van Kalesi ile Van Tarihi Kenti ve Höyüğü olmaz üzere Van'ın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki kültür varlıkları hem UNESCO sayfamızda hem de UNESCO rotalarımızda yer almakta ve bunlar da yine 10 dilde tanıtılmakta ve anlatılmaktadır. Yabancı hedef kitlemize yönelik olarak İngilizce hazırlanan GoVan web sitemizin ziyaretçi sayısını artırmak ve ilimizin tanıtımını yapmak amacıyla Google Display Network üzerinden 2023 yılı Ocak-Aralık dönemi içerisinde 47 ülkede reklam çalışması yaptık ve 63 milyon gösterim rakamına ulaştık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Bakan Ersoy'un daha sonra Eski Van Şehri Geleceğe Miras tanıtım toplantısına katılacak.

Bakmadan Geçme