Recep Almalı

Dijital dolandırıcılık!

Recep Almalı

Bilişim ve siber güvenlik anlamında araştırmalar yapan ve önlemler geliştiren Vanlı bilişimci Recep Almalı, son zamanlarda hacker’ların başvurduğu yeni dolandırıcılık, bilgi ele geçirme yöntemleri ve buna karşı alınacak önlemler hakkında ciddi uyarılarda bulundu.

Sürekli olarak sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerine yeni virüs ve hackleme konularında uyarılarda bulunan bilişimci Recep Almalı, Hackerların son zamanlarda üst düzey bilgi elde etme taktiğini de takipçileriyle paylaştı.

Bilişimci Recep Almalı, hackerların Kargo şirketleri aracılığıyla kişilere ve kurumlara gönderdikleri USB flash bellekler ile bilgisayarda ki bilgileri ele geçirdiklerine dikkat çekti.

Virüs ve bilgileri ele geçiren uygulamaları barındıran USB belleklerini kullanıcıların kesinlikle kullanmamaları gerektiğini söyleyen Almalı, “Netflix isimli şirketten gönderilmiş gibi görünen kargo zarflarının içinden sahte bir not ile birlikte USB bellek çıkmaktadır. Bu USB bellek bilgisayarlara takıldığı anda, kullanıcıların herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan, zararlı yazılımları kurumların ve şahısların bilgisayar ağına sızdırmaktadır. Kargolar sahtedir ve bu girişim bir sosyal mühendislik yani oltalama (phishing) siber saldırısıdır. Yaptığımız incelemeler sonrasında bilgisayar’a takılan bu USB flash belleğinin kendini klavye olarak tanıttığını ve bilgisayar ağlarında bilgi kaybına yol açtığını gördük. Bu yöntemin hack dünyasında ileri bir seviye olduğunu da söylemek gerekiyor. Bilgisayar kullanıcıların bu durum karşısında kendilerine ulaşan flash belleği kesinlikle kullanmamaları gerekmektedir”dedi.

Yazarın Diğer Yazıları