Zahir Kandaşoğlu, TSO organ seçimlerini protesto etti

Aylardır Van kamuoyunu meşgul eden TSO seçimleri, YSK'nın kararıyla mavi listenin kazandığını açıklamasıyla birlikte tartışmalarda başladı. Beyaz liste adayı Kandaşoğlu, bugün yapılacak olan organ seçimlerine katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

İl Seçim Kurulu tarafından oy kullanma alanında kayıt alan güvenlik kameraları nedeniyle 1. grup seçimlerini iptal etmiş ve tekrarlama kararı almıştı. YSK bu kararı bozarak 1. grup seçimlerinin geçerli olduğunu ve kazanan tarafın Necdet Takva olduğunu açıklamıştı.

Beyaz liste adayı İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu, bugün Van TSO önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, esnaf ve tüccar tarafından kayyum olarak değerlendirilen oda seçim sonuçlarına tepki gösterdi. Kandaşoğlu, organ seçimlerine beyaz liste olarak katılmayacaklarını belirtti.

Van TSO seçimlerinin şaibeli olduğuna dikkat çeken Kandaşoğlu, "Seçimi kabul etmiyoruz. Bu seçmin hakkıyla yapılan bir seçim değildir. Sahte yetki belgeleriyle odaya gelinmek istenmiştir. Bu yönetimi kayyum olarak nitelendiren halkımız da bu kararı kabul etmiyor. Bu süreçte rahatsızlık verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı emniyet güçleri, esnaf ve tüccar'dan özür diliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme