Yunanistan'ın gündemi Erdoğan! Yenilmez lider tanımı

Proto Thema gazetesi, Kılıçdaroğlu'nun aday olarak ilan edilmesi durumunda 'mağlubiyet reçetesinin' gündeme geleceğini yazdı. Böyle bir adım, 'Erdoğan'a en değerli hediye' şeklinde tanımlandı.

Sürece önce 6 parti olarak başlayan, ancak İyi Parti'nin masadan kalkmasıyla 5'li masa olarak anılmaya başlayan Millet İttifakı, ortak adayını açıklamaya hazırlanıyor.

Masanın ortak adayının, İyi Parti Lideri Meral Akşener'in yüksek sesle dile getirdiği itirazlarına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

Bu yıl seçimlerin yapılacağı bir diğer ülke olan Yunanistan'da kamuoyu, Türkiye'deki süreci de yakından takip ediyor.

Millet İttifakı'nda zorlu süreç

Yunan basınından Proto Thema gazetesi, "Muhalefet, Erdoğan'ın rakibini bugün seçiyor" başlıklı haberinde muhalefette yaşanan çıkmaza işaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun liderliğini yaptığı CHP'de şimdiden seçim yenilgisine ilişkin ifadelerin dolaşıma girdiği belirtildi:

"Mağlubiyet reçetesi: Erdoğan'a en değerli hediye"

Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın bölünmesinin ardından Erdoğan'ın karşısına çıkacak gibi görünüyor. Parti yetkilileri bile bir 'mağlubiyet reçetesinden' bahsediyor.

Erdoğan'ın karşısına çıkmaya hazır görünüyor. Hiç kuşkusuz zayıf bir adaylık. Partisinin üyeleri, bunu 'Erdoğan'a en değerli hediye' olarak görüyor.

"Partisini kontrol ediyor ama..."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, her ne kadar partisini kontrolü altına almış olsa da bu durumun seçmen düzeyinde etkili olmadığı vurgulandı.

"Muhalefet sallantıda"

Öte yandan, Akşener'in "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dayatıldığı" gerekçesiyle masayı terk etmesinden de bahsedildi:

Meral Akşener'in ani gidişi, sallantıya ve sürtüşmeye neden oldu. Buna rağmen, muhalefetin geri kalan beş liderinin ortak adayının bugün açıklanması bekleniyor.

Bakmadan Geçme