VEDAŞ'tan Oto Sanayi Sitesine 6 Milyonluk yatırım

VEDAŞ, Van Oto Sanayi'nin elektrik altyapısını yenilemek için 6 Milyon TL yatırım yaparak,yYaklaşık 500 esnafın bulunduğu bölgede güçlenen elektrik altyapısı, esnafın iş verimine de katkı sağlayacak. 

Enerji altyapısını güçlendirmek ve tüketicilerine kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla yatırım çalışmalarına devam eden VEDAŞ, Van Oto Sanayi’nin elektrik altyapısını yenilemek için 6 Milyon TL yatırım yaptı. 
VEDAŞ’ın 2022 yatırım programı kapsamında yapılan çalışmayla elektrik hatları yer altına alınan Van Oto Sanayi’de yeni aydınlatma tesisleri de inşa edildi. 

Yatırım çalışmaları hakkında açıklama yapan VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy; “Tüketicilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini sürekli geliştirmeye yönelik yatırım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van Oto Sanayi’nde yaptığımız çalışma kapsamında; havadan geçen 8 km’lik elektrik hattını yer altına aldık, 250 adet aydınlatma direği ve armatür montajı yaptık, 4 adet köşk tipi trafo, 4 adet kabin ve 65 box inşa ettik. Yaklaşık 6 Milyon TL bedelle gerçekleşen projemizin esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“Elektrik Altyapımız Güçlendi”

Van Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muhittin Yıldızbaş kesintisiz enerjinin esnaflar için önem arz ettiğini ifade ederek, “Sanayimizin iş hacmi her geçen büyüdüğü için mevcut elektrik şebekesinin güçlendirilmesi amacıyla VEDAŞ’a başvuru yaptık. İlgililer gelip yerinde inceleme yaparak sanayimizin elektrik altyapısını güçlendirecek projelerini yatırım planlamasına dahil ettiler. Kısa sürede sonuçlanan projeyle elektrik şebekemiz güçlenirken hatların yer altına alınması ve yapılan yeni aydınlatmalarla sanayimiz estetik bir görünüme de kavuştu. Yapılan işten oldukça memnunuz, süreçte emeği geçen tüm VEDAŞ ekibine ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu. 

“Yeni Yatırım İle Enerji Verimliliğini Hissetmeye Başladık”

Van Oto Sanayi Sitesi’nde işletmesi bulunan Seyfettin Durak isimli esnaf, yaptıkları iş gereği elektriğin kendileri için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak; “Elektrik, biz esnaflar için çok önemli, olmazsa işlerimiz durur. Önceki dönemlerde yaşanan bazı aksaklıkları VEDAŞ’a ilettik. Sağ olsunlar yetkililer duyarsız kalmadı ve sanayimizin elektrik altyapısı yenilendi. Şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına ilgililere teşekkür ederim” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme