Vatandaşın doktor isyanı: Aylardır muayene olamıyoruz!

Van SBÜ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aylardır randevu alamayan kadın doğum hastaları, hastanede yeteri kadar doktorun olmayışından dolayı hastane yönetimine tepki gösterdi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor krizine bir yenisi daha eklendi. Daha önce defalarca doktor yetersizliği nedeniyle gündeme gelen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden bir krizle gündeme oturdu. 182 randevu sisteminde kadın doğum polikliniğine randevu bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar, hastane yönetimine tepki göstererek göreve davet etti.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aylardır randevu alamayan hastalar, sabahın ilk ışıklarında hastaneye gelerek randevu almak istedi. İddiaya göre; Hastaneye gelen vatandaşlar ikinci bir şokla karşılaştı. Randevu almak isteyen vatandaşlar, görevliler tarafından poliklinik dışına çıkarıldı. Bu duruma tepki gösteren hastalar, hastane yönetimi ve doktorların keyfi bir uygulama yaptıklarını öne sürdüler.

Gazetemiz Whatsapp ihbar hattına ulaşarak sabah 05:00'dan itibaren randevu almak için beklediklerini ifade eden hastalar, "Randevu alamadığımızı söylediğimizde erken saatte gelin alabilirsiniz dediler. Bugün saat 05:00'da geldik ama randevu verilemeyeceğini söylüyorlar. Doktorların 30-40 hasta dışında kimseyi alamadığını söylüyorlar. Daha önce 80 hastaya kadar bakıldığını gördük. Belliki hastanede doktor açığı bulunmakta. Bu sorunu ortadan kaldırmak hastane yönetiminin görevidir. 1,5 milyon nüfusa sahip bir şehrin kadınları 3 doktorun kaderine terk edilmemeli. Derhal yetkililerin bu mağduriyeti ortadan kaldırmalarını bekliyoruz" dediler.

Bakmadan Geçme