Vanspor Futbol Okulu Koordinatörü Oktay Belli oldu

Vanspor FK resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Futbol Okulu Koordinatörlüğüne Vanlı tecrübeli isim Oktay Belli getirildi.

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Avcı’nın göreve gelmesiyle birlikte kurumsal çalışmalar ve yereli tercih etmesiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Yönetim tarafından ilk defa bu yıl hayata geçirilen futbol okulu projesinin koordinatörlüğüne yine Vanlı bir isme teslim etti.

Yönetim, Vanspor Futbol Okulu Koordinatörlüğünü bir zamanlar süper lig ekibi Gaziantepspor’da forma giyen ve teknik direktörlük kariyerine de birçok başarı sığdıran Van’ın öz evladı Oktay Belli’ye emanet etti. Alt yapı ve futbol ve teknik direktörlük alanında birçok başarısı ve tecrübesi bulunan Belli’nin Vanspor altyapısında da büyük işler yapacağı düşünülüyor.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan başarılı eski futbolcu, teknik adam ve Vanspor Futbol Okulu Koordinatörü Oktay Belli, Vanspor’un hedefleri olan bir takım olduğunu ve hedefleri büyük olan takımların alt yapıya ciddi önem vermesi gerektiğini söyledi.

Belli, “burada başarılı olacağımıza inanıyorum”

Yönetimle bir araya gelerek göreve resmen başlayan Belli, “Vanspor uzun yıllar sonra istikrarlı bir yönetim ve iyi futbol ortaya koyarak hedeflerine doğru ilerliyor. Her zaman hedefi olan takımlarla çalışmak istiyoruz. Evladı olduğumuz Vanspor’a hizmet etmek de gurur vericidir. Ekibimizle birlikte Vanspor FK alt yapısını hedefe götürmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Daha önce çalıştırdığımız takımlarda ortaya koyduğumuz başarılar herkesçe bilinmektedir. Burada da başarılı olacağımıza inanıyorum. Anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere bu görevi layık gören ve güvenen başta kulüp başkanımız Mehmet Avcı olmak üzere tüm yönetim kuruluna ve teknik ekibe şükranlarımı sunuyorum. Vanspor’un hedefi, vizyonu ve misyonu doğrultusunda katkı sunmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Oktay Belli Kimdir?

2001-2004 yıllarında süper ligde fırtınalar estiren Gaziantepspor’a transfer olan ve burada 4 yıllık sözleşme imzalayan Oktay Belli, daha sonra sırasıyla Diyarbakır (Amed) spor’a transfer oldu. Ardından Konya Karamanspor’da 2 yıl forma giyen Vanlı furbolcu Oktay Belli, daha sonra Kilis Belediyespor formasını taşıdı.

Son olarak yuvaya dönerek Vanspor’da 4 yıl top koşturan Belli, Van’da futbolculuk kariyerini sonlandırdı. Futbol hayatına teknik direktör olarak devam eden başarılı futbolcu Oktay Belli, Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’nde en başarılı teknik adamlar arasında yerini aldı. BAL’da teknik direktör olarak Van temsilcisi Başkalespor’u 4 yıl çalıştıran ve başarılı grafik çizen Belli, sonra da Van Edremit Spor’u namağlup amatör lig şampiyonu yaptı. 2018 yılında Türkiye liglerinde gol yemeden şampiyon olan ve bu grafikle rekor kıran Ağrı Patnos Spor’un da hocalığını yapan Oktay Belli’nin son durağı Elazığ Kovancılar Spor oldu. Elazığ Kovancılar Spor’u amatör şampiyonu yaparak BAL ligine çıkaran başarılı teknik direktör Belli, teknik adamlık kariyerine Vanspor FK alt yapı koordinatörü olarak sürdürecek.

Bakmadan Geçme