Vanspor altyapı seçmelerine yoğun ilgi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Ligde mücadele eden temsilcimiz Vanspor'da yeni sezon öncesi altyapı seçmeleri başladı. 24 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek seçmelere çevre illerden yoğun ilgi gösterildi.

Türk futboluna kazandırdığı yıldız futbolcularla adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran Vanspor alt yapı seçmeleriyle genç yetenekleri keşfetmeye devam ediyor. İpekyolu İlçe Stadında gerçekleşen altyapı seçmeleri Vanspor Altyapı Genel Koordinatörü Fahri Baştürk, altyapı antrenörleri Ferhat Yıldırımçakar, kaleci antrenörü Gökhan Yıldız,  Oktay Belli, Furkan Balka ve Nihat Gülaçar tarafından büyük bir titizlikle yapılıyor.

"24 Haziran’da sona erecek"

Alt yapı seçmelerini Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, Basın Sözcüsü Yunus Emre Aykaç, kadın futbol takımı yöneticisi Şehnaz Nigar Çelik, Kulüp Müdürü Özhan Hakan, Gölkentli Taraftarlar Derneği Başkanı Nevzat Aslan ve futbolcu aileleri izledi. Yoğun katılımın olduğu seçmelerin ilk gününde 2007-2008 doğumlu sporcular katılırken, 2003-2004, 2005-2006 doğumlu sporcuların seçmeleri ise 22-23 ve 24 Haziran’a kadar devam edilecek.

Vansor altyapı genel koordinatörü Fahri Baştürk ve futbol altyapı antrenörleri tarafından yapılan altyapı seçmelerine çevre illerden yoğun ilgi gösterilirken ilk günde iki yüze yakın futbolcu adayının kayıt yaptırdığı belirtildi.

"Yoğun ilgi bizi mutlu ediyor"

Seçmelerle ilgili gazetemize bilgi veren altyapı koordinatörü Fahri Baştürk, “Seçmelerin ilk gününü geride bıraktık ve iki yüzün üzerinde gencimizi denemeye aldık. Çevre illerden de katılımın olması bizleri memnun ediyor. Deneyimli altyapı antrenörlerimiz nezaretinde yoğun bir çalışma temposuyla gençlerimizi farklı sınavlara tabi tutuyoruz. Amacımız Vanspor'umuza uzun yıllar kendi kaynaklarını kullanarak hizmet eden bir altyapı oluşturmaktır” dedi.

"Aileler çocukları kadar heyecanlıydı"

Vansor altyapısına girebilmek için seçmelere katılan futbolcu adayları teknik heyetin gözüne girebilmek için yoğun büyük çaba göstererek, bütün hünerlerini ve performanslarını sergilerken, tribünlerde büyük heyecanla seçmeleri yakından takip eden aileler de çocukları kadar heyecanlıydı.

Bakmadan Geçme