Vanlı minik rehber ziyaretçilerin ilgi odağı oldu!

Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan Hoşab kalesine her yıl yüzlerce yerli ve yabancı misafir ziyaret ediyor. Ziyaretçilere rehberlik eden Hoşablılar ise, ziyaretçilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

ÖZEL HABER

Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan Hoşab kalesini ziyaret eden fotoğraf sanatçısı Rıdvan Başkurt, kalede kendilerine rehberlik eden minik kıza kaleyi anlatmasını istedi. Başkurt, minik kızın anlatımının ardından şaşkınlığını gizleyemedi. Minik kızın sunumu misafirlerin dikkatini çekmesi üzerine kayda giren fotoğraf sanatçısı Başkurt, sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Görüntülerin ne zamana ait olduğu bilinmezken, görüntüdeki kızın yöre halkından olduğu tahmin ediliyor. Kale tarihçesini misafirlere anlatan minik kızın anlatımı ve bilgisi de profesyonel rehberlere taş çıkardı.

Rıdvan Başkurt'un minik kıza ait görüntüleri kişisel sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından, video kısa sürede yüzlerce kişi tarafından izlendi. Onlarca yorum ve beğeni aldı.

Rehberlik, bölge halkına geçim kaynağı oldu

Van ve ilçelerinde tarihi mekanları mesken tutan ve rehberlik hizmeti veren bölge halkı bir yandan da az bir gelirle aile bütçelerine katkı sunuyorlar. Neredeyse bir profesyonel rehber ve bir tarihçi kadar bilgiye sahip minik rehberler, ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam edeceğe benziyor.

İşte minik kızın tebessüm ettiren o görüntüsü

Bakmadan Geçme