Van'daki öğrencilere 300 lira burs verilecek! Protokol imzaladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmî okulların yöneticileriyle yaptığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısının ardından, Van Büyükşehir Belediyesiyle mesleki eğitim merkezi öğrencilerine aylık 300 lira burs verilmesini öngören iş birliği protokolü imzaladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Uşak ve Sakarya'nın ardından Van'da resmî okul müdürleri ile bir araya geldi. 

Toplantıda yaptığı konuşmaya Van'ın yaklaşık 2,5 milyar liraya çıkarılan 2022 yılı eğitim yatırımı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Bakan Özer, kentte fedakârca çalışan öğretmen ve yöneticilerin işini kolaylaştırmak, imkânlarını zenginleştirmek için bir arada bulunduklarını ifade etti. 

Van'da öğrencilere 300 lira burs verilecek

Okul yöneticilerine yönelik Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Seminerleri gerçekleştirildiğini belirten Özer, öğretmenlik kariyer sistemine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Burada herkesin sınava takıldığını kaydederek niyetlerinin kimseyi zorlamak olmadığını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim yılı hazırlıkları kapsamında okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkâna sahip olduğunu da dile getiren Özer, bu vesileyle akademik yılın hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Van Büyükşehir Belediyesi arasında mesleki eğitim merkezi öğrencilerine aylık 300 lira burs desteği verilmesini öngören iş birliği protokolü imzalandı.

Bakmadan Geçme