Van'da sokak ortasında İncil dağıtıyorlar

Van'ın İpekyolu ilçesinde vatandaşları durduran iki İranlı misyoner, ellerini kollarını sallayarak meydanda İncil dağıttı.

Son günlerde Van'da misyonerlik faaliyetleri için pilot bölge olarak belirlenen ilçelerden birinin İpekyolu olduğu ortaya çıktı. 

İran Misyonerlik Gurubu adı altında bir araya gelen sözde iki İranlı turist, İpekyolu ilçe merkezi eski Vali konağı ve büyük bir lışveriş merkezi yakınlarında misyonerlik faaliyeti yaptı.

Ellerine aldıkları torba dolusu çok sayıda İncil’i vatandaşları durdurarak, Ermenistan Hristiyanlarından olduklarını belirterek vatandaşlara farsça yazılmış İncil hediye ettiler. İlçe meydanında bir mum yakıp dilek dilemedikleri kalan iki misyonerin rahat davranışları ise dikkatlerden kaçmadı.

Özellikle Ermenistan çetelerinin 1900'lü yıllarda doğuanadolu bölgesinde yaptıkları katliamın izlerini taşıyan Van'da İran asıllı Ermenistan Hristiyanı olduklarını belirten misyonerlerin bu faaliyeti halkın tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar ihbarda bulundu

İlginç görüntülere şahit olan bir grup vatandaş, misyonerlik faaliyeti yürüttüklerini düşündükleri şahıslara tepki göstererek faaliyetlerini durdurmaları gerektiğini belirttiler.

Vatandaşlar, iki turistin misyonerlik faaliyeti yürüttükleri gerekçesiyle 112 ekiplerine ihbarda bulundu.

Vatandaşların tepkisi üzerine faaliyetlerini sonlandıran iki turist, bölgeden ayrılmak zorunda kaldılar.

Bakmadan Geçme