Van'da PKK'ya ağır darbe!

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Operasyonun detaylarıyla ilgili Van Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı. Valiliğin yaptığı açılamada, "Van İl Jandarma Komutanlığınca PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Terörle Mücadele Harekatı kapsamında 2022 yılında bu güne kadar toplam (747) operasyon icra edilmiş, bu operasyonlardan; (3) adet AK-47 Kalaşnikof P.Tf., (1) adet Mauser P.Tf., (1) adet G3 P.Tf., (2) adet el bombası, (1) adet EYP, (231) adet fişek, (10) adet akü, (14) adet şarjör, (14) adet tüp, (168) m kablo, (60) m tel ve bir miktar EYP yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiştir.

6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet, Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütüne Bilerek İsteyerek Yardım/Yataklık Etmek, PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçlarından 2022 yılı bu güne kadar (148) şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup (44)’ü tutuklanmıştır. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlar, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.               
      
Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Bakmadan Geçme